Avocatul Doru Boştină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Avocatul Doru Boştină a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, după ce acesta a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei, hotărârea nefiind definitivă.

1810 afișări
Imaginea articolului Avocatul Doru Boştină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Avocatul Doru Boştină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare (Imagine: Livia Untaru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Condamnă pe inculpatul Boştină Doru-Cătălin la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului pe durata unui termen de încercare de 5 ani", au decis judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti i-au trimis în judecată, în anul 2015, pe Doru Cătălin Boştină, Mihai Răducanu, Ironim Ţentean, Alexandru Mihai Tudorică şi Alexandru Cucu pentru evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, prejudiciul fiind evaluat la peste un milion de euro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie 2012- aprilie 2013, Doru Boştină, în calitate de avocat coordonator la o casă de avocatură, a înregistrat în evidenţele contabile şapte facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii de la o firmă a cărui administrator era Alexandru Cucu, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum de 1.677.048 lei, reprezentând impozit pe venit şi TVA de plată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici