Avocatul Elenei Udrea: Vom ataca decizia prin toate mijloacele pe care ni le permite legea

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat imediat după ce magistraţii ÎCCJ i-au condamnat clienta la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, că va ataca decizia prin toate mijloacele legale, deoarece soluţia este una nejustificată.

632 afișări
Imaginea articolului Avocatul Elenei Udrea: Vom ataca decizia prin toate mijloacele pe care ni le permite legea

Avocatul Elenei Udrea: Vom ataca decizia prin toate mijloacele pe care ni le permite legea

„Vom ataca decizia, utilizând toate mijloacele pe care ni le permite legea. Nu am vorbit încă cu doamna Udrea, pentru că abia apărut decizia. Este o decizie nejustificată şi nedreaptă, pentru că este întemeiată pe o situaţie de fapt nereală şi vom demonstra acest lucru, asta pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că au fost administrate probe nelegal, pentru că nu i s-a acordat dreptul la apărare. Ştiţi că i s-a respins inclusiv dreptul de a da declaraţie prin mijloace de comunicare la distanţă. Sunt foarte multe aspecte care sunt în favoarea susţinerii unei cereri de contestaţie în anulare, de revizuire”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Veronel Rădulescu.

Apărătorul fostului ministru a mai precizat că nu ştie dacă Elena Udrea se va întoarce sau nu din Costa Rica, deoarece aceasta este o decizie personală.

Magistraţii instanţei supreme au condamnat-o, marţi, pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, în dosarul "Gala Bute". Decizia este definitivă.

Judecătorii au decis să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă. În acelaşi dosar, Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

De asemenea, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Elena Udrea a anunţat, pe 17 februarie, că se află în Costa Rica, iar în aprilie fostul ministru transmitea că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a declarat că este însărcinată, fiind logodită cu tatăl copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici