Avocatul Poporului cere clarificări de la Ministerul Sănătăţii despre falsul medic italian

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că va cere clarificări de Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în cazul falsului medic italian.

132 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului cere clarificări de la Ministerul Sănătăţii despre falsul medic italian

Avocatul Poporului cere clarificări de la Ministerul Sănătăţii despre falsul medic italian

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetăţean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi a art. 52 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. În vederea clarificării aspectelor semnalate de către mass-media, se vor efectua demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Avocatului Poporului, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Matteo Politi, falsul chirurg italian, a primit o parafă de la Direcţia de Sănătate Publică, ministrul Sorina Pintea declarând că unei funcţionare i s-a făcut milă de el. Pentru a practica medicina, italianul avea nevoie de echivalarea diplomelor obţinute şi de certificat de liberă practică.

Falsul chirurg italian a fost reţinut miercuri seară pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de către poliţiştii Secţiei 4 din Capitală. Acesta este suspect pentru înşelăciune şi e vizat de ancheta in rem privind exercitarea fără drept a unei profesii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici