Avocatul Poporului, despre sesizarea MEDIAFAX: Putem cere relaţii de la fiecare instituţie implicată

Avocatul Poporului Victor Ciorbea a declarat, miercuri, că a primit sesizarea MEDIAFAX SA, cu privire la posibile infracţiuni comise prin încheierea şi punerea în aplicare a protocolului SRI- Parchetul General, urmând să ceară, după Paşte, date de la instituţiile implicate.

531 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului, despre sesizarea MEDIAFAX: Putem cere relaţii de la fiecare instituţie implicată

Avocatul Poporului, despre sesizarea MEDIAFAX: Putem cere relaţii de la fiecare instituţie implicată

"Vom răspunde în termen, va fi una dintre priorităţi. (...) Noi putem cel mult să cerem relaţii de la fiecare şi în funcţie de asta să vedem ce putem să facem", a declarat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Întrebat dacă instituţia pe care o reprezintă va sesiza Curtea Constituţională, Ciorbea a spus: "putem cere punct de vedere de la toate instituţiile posibile să ne spună în ce măsură au fost afectate drepturile omului. În funcţie de răspunsuri şi de toate celelalte vedem dacă se impune sesizarea CCR".

MEDIAFAX SA a transmis Procurorului General sesizarea în legătură cu posibile infracţiuni comise prin semnarea şi punerea în aplicare a Protocolului SRI- Parchetul ÎCCJ, cu următoarele suspiciuni: uzurparea funcţiei,abuz în serviciu,compromiterea intereselor justiţiei,delapidare,deturnare de fonduri

Documentul îi cere totodată lui Augustin Lazar să dispună desecretizarea şi cercetare celorlalte protocoale semnate de către Serviciul Român de Informaţii cu alte instituţii ale statului şi aducerea lor la cunoştinţa publicului.

Sesizarea MEDIAFAX SA urmează să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, Ministrului Justiţiei, Avocatului Poporului, Preşedinţiei, Preşedintelui Camerei Deputatilor, Preşedintelui Senatului, Comisiilor judice ale Senatului si Camerei Deputatilor, Comisiilor de abuzuri a Senatului şi Camerei Deputaţilor, Comisiilor parlamentare de control al SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici