Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul de la Timişoara: Vom demara o anchetă

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marţi, că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat în cazul de la Timişoara, în care trei persoane au murit şi mai multe au ajuns la spital, în urma unei deratizări. În acest caz va fi verificat şi modul în care au reacţionat autorităţile.

131 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul de la Timişoara: Vom demara o anchetă

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul de la Timişoara: Vom demara o anchetă

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat în cazul de la Timişoara, menţionând că urmează că urmeaază să aibă loc o anchetă care vizează stabilirea împrejurărilor în care a fost posibilă o asemenea tragedie, dar şi reacţia autorităţilor.

„În cazul de la Timişoara, colegii mei care sunt de la Biroul Teritorial Timişoara imediat ne-au transmis o notă să ne sesizăm din oficiu şi evident o să aibă loc o anchetă să vedem şi noi cum a fost posibil şi care este reacţia autorităţilor, pentru că insist, noi suntem un mediator, deci rolul nostru e să vedem dacă autorităţile centrale, locale reacţionează aşa cum trebuie ori de câte ori se întâmplă ceva", a declarat Weber.

Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, iar mai multe persoane şi copii au ajuns la spital, luni, la Timişoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicaţii în urma unei deratizări. Procurorii care fac cercetări au informaţii că în acest caz s-a folosit o substanţă ce conţine fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici