„Azi te închide, mâine te deschide”. Redeschiderea la interior a restaurantelor din Capitală se loveşte de refuzul patronilor

  • De mâine, restaurantele din Capitală ar putea redeschide în interior la 30% din capacitate
  • Patronii pierd mulţi bani din cauza stocurilor de mâncare
  • Criza Covid: HoReCa a pierdut circa 80% din cifra de afaceri până acum
7718 afișări
Imaginea articolului „Azi te închide, mâine te deschide”. Redeschiderea la interior a restaurantelor din Capitală se loveşte de refuzul patronilor

„Azi te închide, mâine te deschide”. Liber la redeschiderea la interior a restaurantelor din Capitală

Ping-pong pe mesele restaurantelor, dar pe banii proprietarilor. Deciziile autorităţilor cu privire la HoReCa se schimbă de la o zi la altă. De mâine, restaurantele din Bucureşti s-ar putea redeschide la interior. Însă la doar 30% din capacitate. Şi se vor închide iar dacă rata de infectare va ajunge la 3 la mia de locuitori. Este anunţul făcut de Arafat şi Tătaru.
 
Ionuţ Melintescu, angajat în HoReCa de 8 ani, îţi spune că nu mai poate face planuri nici măcar pentru ziua de mâine.
 
„HoReCa acum este jucăria statului! Azi te închide, mâine te deschide, poimâine iar te închide. De când a început această pandemie cred că am pierdut peste 80% din oameni. Oameni care au trebuit să se reprofileze nemaiputând să se descurce în această industrie.
 
Nu avem cum să deschidem pentru 30% din capacitate, înseamnă faliment, nu ai cum să-ţi acoperi nici cheltuielile cu angajaţii. Stocurile a trebuit să le donăm, să le aruncăm pentru că s-au alterat”, a spus Melintescu.

Alimentele din cămară le-au donat angajaţilor, pentru că nu le puteau congela.
 
„Le-am donat angajaţilor care au intrat în şomaj tehnic pentru că ei chiar îşi pun problema zilei de mâine. Nu putem şi nu vrem să le congelăm pentru că am strica produsul finit. Şi atunci sunt bani pierduţi.
 
Ne apucăm să ne facem stocuri de marfă pentru a deschide şi apoi aflăm cu stupoare că iar ne închide”, a mai afirmat directorul de restaurant. 
 
Cifrele crizei pentru restaurante
 
 
  •  Înainte de criză, HoReCa avea circa 40.000 de societăţi comerciale, cu capital 100% românesc
  • 1,5 mld. euro- cifra de afaceri a restaurantelor din Bucureşti înainte de criza Covid-19
  •  30% din vânzările totale din restaurante, baruri si cafenele sunt făcute în Capitală
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici