BAC 2020. A început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Subiectele primite la Limba şi literatura română

  • Luni are loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba şi literatura română
  • Candidaţii vor fi triaţi epidemiologic şi trebuie să ajungă în sala de examinare până la ora 8.30
  • Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune de Bac 2020
6627 afișări
Imaginea articolului BAC 2020. A început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Subiectele primite la Limba şi literatura română

UPDATE Subiectele primite de elevi la Limba şi Literatura Română - sesiunea de toamnă BAC 2020

VEZI AICI şi baremele oficiale, publicate pe edu.ro.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat începe azi cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să aibă loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 26 august, miercuri, candidaţii vor susţine proba la alegere. Joi va avea loc şi proba de Limba şi Literatura Maternă.

În total, peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune de Bac 2020, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, potrivit datelor ministerului Educaţiei.

Subiectele vor fi publicate pe MEDIAFAX la scurt timp după începerea probei.

Modele de subiecte

Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte la română.

Subiecte română BAC 2020 uman - model

Barem română bacalaureat 2020 uman - model 

Bacalaureat 2020 subiecte română real - model

Barem română BAC 2020 real - model

Ce subiecte au primit la BAC absolvenţii de liceu în vară

Subiectele la română la BAC 2020 profil real

Subiectele la română la Bacalaureat 2020  profil uman
 

Calendar probele scrise 

24 august: Limba şi literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
27 august: Limba şi literatura maternă –  proba E.b)

Primele rezultate vor fi publicate pe Edu.ro pe 2 septembrie până la ora 12:00 în intervalul orar 14:00 – 20:00. Contestaţiile se depun în aceaşi zi.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic.

"În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora."

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.

MEC reaminteşte că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC - MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile şi pentru sesiunea august-septembrie a examenului.

Regulament

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici