BACALAUREAT 2016: Rata de participare la proba obligatorie a profilului a fost de 95,5%

Ministerul Educaţiei anunţă că rata de participare la proba obligatorie a profilului, susţinută de miercuri de absolvenţii de liceu, a fost de 95,5%, la examen prezentându-se 120.176 de candidaţi.

805 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2016: Rata de participare la proba obligatorie a profilului a fost de 95,5%

Bacalaureat 2016: Rata de participare la proba obligatorie a profilului a fost de 95,5% (Imagine: Eduard Andrei / Mediafax Foto)

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, rata de participare la proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) a fost de 95,5%.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 Subiectele de la GEOGRAFIE şi BIOLOGIE, rezolvate în direct, de la 13:10, la MEDIAFAX Live

"Dintre cei 125.840 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testelor scrise la una dintre cele două discipline (Matematică şi Istorie), s-au prezentat 120.176 de candidaţi. Au absentat 5.609 de candidaţi, iar 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Alţi 11.798 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiuni anterioare şi recunoscute potrivit procedurilor în vigoare", anunţă ministerul printr-un comunicat de presă.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 se încheie vineri, 8 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au ales o disciplină din cele 10 disponibile: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Subiecte BACALAUREAT 2016. Probele de Biologie, Geografie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Informatica, Logica şi argumentare, Sociologie şi Psihologie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici