BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română. Care au fost subiectele

Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au început luni cu proba la limba şi literatura română, pentru care s-au înscris peste 62.000 de elevi.

2536 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română. Care au fost subiectele

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Garabet Ibrăileanu, Nichita Stănescu şi realizarea unui eseu pornind de la o temă dată dintr-o nuvelă studiată au fost temele subiectului pe care candidaţii la a doua sesiune a examenului de bacalaureat l-au avut la proba de română, desfăşurată luni.

Subiectul extras pentru proba de luni avea numărul 3 şi cuprindea trei cerinţe. În prima pe un fragment din "Adela" de Garabet Ibrăileanu candidaţii aveau de rezolvat mai multe cerinţe vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică

A doua cerinţă era de realizat un text argumentativ despre prietenie, pornind de la afirmaţia lui Nichita Stănescu: "Prietenia nu este un dor ci o prezenţă".

Un eseu de două trei pagini pornind de la o temă dată respectiv bani, destin, familie, istorie dintr-o nuvelă studiată, a constituit a treia cerinţă.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 22 august, pentru examinări fiind înscrişi 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.

Majoritatea candidaţilor s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi. În 30 august vor susţine proba la limba maternă 945 de candidaţi. Examenul va continua în 30 august, când 78.082 candidaţi vor susţine proba obligatorie a profilului, şi în 2 septembrie, când se vor prezenta 60.345 de candidaţi pentru proba la alegere.

În 4 septembrie vor fi afişate primele rezultate, tot atunci putând depune contestaţii cei nemulţumiţi de notele obţinute. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

Probele orale ale bacalaureatului - limba română, limba maternă, o limbă străină, competenţe digitale - s-au desfăşurat în perioada 22 - 26 august.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, le-a transmis celor care vor susţine examenul că nivelul de exigenţă la bacalaureatul din toamnă va fi la fel ca în prima sesiune şi vor trece doar cei care au învăţat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici