Bacalaureatul de toamnă: rata de promovare este de 32,5%, cea mai mare din 2009

Rata de promovare din sesiunea august-septembrie 2022, înainte de contestaţii, este de 32,5%, anunţă, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Este cel mai ridicat nivel de promovare a examenului de bacalaureat de toamnă din 2009 până în prezent.

196 afișări
Imaginea articolului Bacalaureatul de toamnă: rata de promovare este de 32,5%, cea mai mare din 2009

Rata de promovare (rezultate iniţiale), înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2022, se situează la 32,5%, superioară cu 2,2% faţă de sesiunea de toamnă a anului trecut (30,3%), spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acelaşi timp, este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

„Din totalul candidaţilor promovaţi (9.271), 6.412 candidaţi provin din promoţia 2021 - 2022, iar 2.859 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia curentă este 34,1%, iar pentru promoţiile anterioare - 29,5%”, spune ministrul Cîmpeanu.

În judeţul Călăraşi, unde lucrările scrise ale candidaţilor au fost evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an, rata de succes a fost de 26,6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici