Bacău: Doi copii au murit intoxicaţi după ce carcasa televizorului s-a topit de la o aerotermă

Doi copii, în vârstă de patru luni şi un an şi patru luni, din localitatea băcăuană Podu Turcului au murit intoxicaţi, marţi, după ce carcasa unui televizor s-a topit de la o aerotermă pusă pe acesta, într-un moment în care cei doi micuţi fuseseră lăsaţi nesupravegheaţi.

248 afișări
Imaginea articolului Bacău: Doi copii au murit intoxicaţi după ce carcasa televizorului s-a topit de la o aerotermă

Bacău: Doi copii au murit intoxicaţi după ce carcasa televizorului s-a topit de la o aerotermă (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, doi copii, în vârstă de patru luni, respectiv un an şi patru luni, s-au intoxicat, cel mai probabil, de la fumul şi gazele toxice rezultate în urma arderii carcasei din plastic a televizorului din camera în care fuseseră lăsaţi singuri de părinţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma cercetărilor, pompierii au constatat că acea carcasă s-a topit, fără flacără, de la o aerotermă pusă pe televizor cu scopul de a încălzi camera în care se aflau cei doi micuţi.

Copii au fost găsiţi inconştienţi de către părinţi, care i-au scos afară şi au sunat la 112.

"Echipajul medical deplasat de la spitalul din localitate (Podu Turcului - n.r.) i-a intubat pe cei doi minori, care prezentau semne vitale. În paralel cu efectuarea manevrelor de resuscitare, s-a luat legătura cu cei de la SMURD pentru a trimite elicoptere de la Iaşi şi Bucureşti în situaţia în care se reuşea stabilizarea pacienţilor. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, cei doi copii nu au mai putut fi salvaţi", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii militari nu au fost nevoiţi să intervină întrucât topirea carcasei televizorului nu a dus la declanşarea unui incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici