Bacău: O aeronavă a Blue Air nu a putut decola din cauza unor defecţiuni tehnice

O aeronavă a companiei low-cost Blue Air nu a putut decola, marţi, de pe Aeroportul din Bacău, din cauza unei defecţiuni tehnice, cei aproximativ o sută de pasageri - printre care şi 20 de copii - care ar fi trebuit să plece spre Torino urmând să fie reprogramaţi.

233 afișări
Imaginea articolului Bacău: O aeronavă a Blue Air nu a putut decola din cauza unor defecţiuni tehnice

Bacău: O aeronavă a Blue Air nu a putut decola din cauza unor defecţiuni tehnice (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Aeroportului din Bacău, Radu Bondar, a declarat că o cursă aparţinând companiei Blue Air, un Boeing 737, nu a mai decolat din cauza unei defecţiuni tehnice constatate înainte de îmbarcarea pasagerilor în avion. Potrivit sursei citate, în jurul orei 18.00, o altă aeronavă urmează să sosească de la Bucureşti cu piesa necesară remedierii defecţiunii tehnice şi cu o echipă de tehnicieni.

Aeronava Boeing 737 trebuia să decoleze de pe Aeroportul din Bacău la ora 15.15 şi urma să ajungă la Torino, însă plecarea nu a mai avut loc din cauza defecţiunii respective.

Cei aproximativ o sută de pasageri care se aflau în avion vor fi reprogramaţi pentru a pleca spre Torino cu o altă cursă, unii dintre ei susţinând că vor face reclamaţie împotriva companiei aeriene.

Potrivit sursei citate, este posibil ca pasagerii să mai rămână în aeroport aproximativ cinci-şase ore.

La ora transmiterii acestei ştiri, pasagerii rămaşi în aeroport primiseră apă şi sandvişuri. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de faptul că ar fi fost trataţi cu indiferenţă de către reprezentaţii companiei care nu le-ar fi dat explicaţii despre motivele întârzierii plecării şi despre modalitatea în care va fi soluţionată problema.

Unii dintre pasageri şi-au reprogramat cursa pentru săptămâna viitoare şi au plecat din aeroport, în timp ce alţii vor să îşi recupereze banii şi să ceară daune companiei aeriene.

Unul dintre pasageri, care este bolnav de diabet şi care, la ora 19.00, ar trebui să-şi administreze insulină, era supărat din cauză că bagajele pasagerilor fuseseră duse deja în cala avionului care urma să plece spre Torino, astfel că nu ştia dacă îşi va putea urma tratamentul. De asemenea, el s-a plâns că în aeroport nu există asistenţă medicală.

Unii dintre pasageri au rămas în aeroport în speranţa că vor putea decola cât mai curând spre Torino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici