Bacău: Trei copii, acuzaţi că au omorât în bătaie un bărbat fără adăpost

Trei fraţi minori, cu vârste de şapte, zece şi 12 ani, sunt acuzaţi că au omorât în bătaie, în noaptea de marţi spre miercuri, un bărbat fără adăpost, în Parcul Central din municipiul Bacău, la ora transmiterii acestei ştiri copiii fiind audiaţi la Parchetul Tribunalului Bacău.

40 afișări
Imaginea articolului Bacău: Trei copii, acuzaţi că au omorât în bătaie un bărbat fără adăpost

Bacău: Trei copii, acuzaţi că au omorât în bătaie un bărbat fără adăpost

Potrivit unor surse din Poliţie, cadavrul bărbatului care avea între 45 - 50 de ani a fost descoperit înâmplător, miercuri dimineaţă, pe o alee din parc, de către un trecător care mergea la serviciu.

Medicul legist Dorina Iftimie, de la Laboratorul de Medicină Legală Bacău, a stabilit că decesul s-a datorat multiplelor traumatisme de la cap, precum şi asfixiei mecanice, după ce bărbatul s-a înecat cu propriul sânge provenit de la fractura de piramidă nazală provocată în urma bătăii.

Până la ora actuală, bărbatul nu fusese încă identificat. Surse din cadrul Poliţiei au declarat pentru MEDIAFAX că cei trei fraţi minori (doi băieţi şi o fată), provenind dintr-o familie foarte săracă, fugiseră de acasă cu o seară înainte, la cerşit. Potrivit aceloraşi surse, ei l-ar fi urmărit pe bărbat, care era şi el cerşetor, şi, după ce i-ar fi pus piedică şi l-ar fi culcat la pământ, cei trei copii minori, l-ar fi lovit cu un par folosit pentru sprijinirea copacilor în parc până când l-ar fi lăsat fără suflare. Potrivit poliţiştilor, după ce l-ar fi omorât, copiii i-ar fi furat 150 de lei, din care şi-ar fi cumpărat aurolac şi o pereche de pantaloni pentru fată.

La ora transmiterii acestei ştiri, copiii erau audiaţi, în prezenţa unui psiholog şi a unui asistent social, la Parchetul Tribunalului Bacău.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cei trei copii minori nu pot răspunde penal, având sub 14 ani, considerându-se că nu au discernământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici