Băiatul ameninţat pe internet după ce s-a fotografiat cu tricolorul a făcut plângere la Poliţie

Adolescentul din Sfântu Gheorghe care a primit ameninţări pe Facebook după ce a postat o fotografie a sa cu steagul României, având pe fundal mii de maghiari care sărbătoreau 15 Martie, a depus, marţi, o plângere la Poliţie, pentru ameninţare.

165 afișări
Imaginea articolului Băiatul ameninţat pe internet după ce s-a fotografiat cu tricolorul a făcut plângere la Poliţie

Băiatul ameninţat pe internet după ce s-a fotografiat cu tricolorul a făcut plângere la Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Nicoleta Marin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că adolescentul s-a prezentat, marţi, la Poliţie, fiind însoţit de un membru adult al familiei, pentru că este minor.

Nicoleta Marin a explicat că băiatul a depus o plângere pentru ameninţare împotriva unor autori necunoscuţi, iar pe baza acestei plângeri poliţiştii vor începe cercetările pentru identificarea autorilor.

La rândul său, şeful Poliţiei Judeţene Covasna, comisarul şef Ioan Popa, s-a referit, marţi, într-o conferinţă de presă, la cazul Sabinei, eleva din oraşul Covasna care în 15 Martie 2013 a purtat o bentiţă tricoloră, postând ulterior o fotografie pe o reţea de socializare şi fiind ameninţată şi ea, la vremea respectivă.

Popa a spus că persoana care a ameninţat-o pe elevă a fost identificată, iar dosarul a fost înaintat Parchetului spre soluţionare.

Un adolescent din Sfântu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul românesc, sâmbătă, având pe fundal mii de maghiari ce sărbătoreau Ziua Maghiarilor, şi a postat poza pe Facebook a primit mai multe ameninţări pe reţeaua de socializare, unde s-a iscat o dispută între români şi maghiari.

Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, având în spate mii de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni şi care aveau steaguri ale Ungariei şi steaguri secuieşti, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

El a postat fotografia pe Facebook, generând o dispută între români şi maghiari.

Sute de utilizatori ai reţelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se şi mai multe persoane de etnie maghiară care îl ameninţau cu bătaia pe băiat.

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina. "Sunt alături de tine, Cosmin, şi te susţin pentru că am trecut şi eu prin asta..să nu-ţi fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală şi nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!", scria Sabina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici