Bănci smart, cu panouri fotovoltaice şi internet wireless, instalate în centrul istoric din Braşov

  • În centrul istorie din Braşov vor fi amplsate în total şase bănci inteligente
  • Acestea vor permite utilizatorilor să îşi încarce telefonul sau să navigheze pe internet
  • Valoarea unui astfel de bănci este de 31.000 de lei, fătă TVA
297 afișări
Imaginea articolului Bănci smart, cu panouri fotovoltaice şi internet wireless, instalate în centrul istoric din Braşov

Bănci smart, cu panouri fotovoltaice şi internet wireless, instalate în centrul istoric din Braşov

Primele bănci inteligente, cu panouri fotovoltaice, încărcătoare pentru telefoane, internet, senzori de temperatură şi de poluare şi cu iluminat inteligent, au fost montate în centrul istoric din Braşov.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Braşov, şase bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric. Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor şi la Primăria Braşov. Celelalte trei vor fi amplasate în Piaţa Sfatului, piaţa Sf. Ioan şi în Parcul Titulescu.

Băncile sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, montate în locul şezutului, două sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 şi pot transmite mesaje audio preînregistrate. De asemenea, au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiştilor.

Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei, fără TVA.

,,Braşovul este oraşul din România cu cea mai accelerată tranziţie către un oraş verde, cu investiţii majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluţii ecologice de producere a energiei pentru consumul public. De astăzi venim şi cu o soluţie de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice”, a declarat Allen Coliban, primarul Braşovului.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici