Banii româneşti salvează vieţi în Filipine. Bonele rămân la mare cautare şi pe timp de pandemie/ "Datorită salariului din România putem să ne creştem copiii"

  • Cererea pentru bone filipineze a rămas constantă în pandemie
  • Femeile trimit o mare parte din bani la rudele din Filipine
  • În România o bonă filipineză câştigă de la 500 de euro în sus
611 afișări
Imaginea articolului Banii româneşti salvează vieţi în Filipine. Bonele rămân la mare cautare şi pe timp de pandemie/ "Datorită salariului din România putem să ne creştem copiii"

Banii româneşti salvează vieţi în Filipine. Bonele rămân la mare cautare şi pe timp de pandemie/ "Datorită salariului din România putem să ne creştem copiii"

Pandemia a dus la faliment multe afaceri în ultimele luni şi mulţi români au rămas fără locuri de muncă. Bonele filipineze  şi-au păstrat locul de muncă. Cele mai multe bone sunt în Bucureşti, iar apoi în Timişoara, Iaşi, Cluj şi Constanţa. Magdalena Peisakh,director la agenţia Bone de nota 10, îţi spune că cererea a rămas constantă. La această firmă lucrează în prezent peste 1000 de bone. Motivul de bucurie s-a transformat rapid într-unul de stres. Femeile trimit banii câştigaţi la rudele din Filipine, unde situaţia este dramatică.

Magdalena Peisakh, director agenţie Bone de Nota 10: Avem sute de bone şi menajere care au devenit indispensabile în această perioadă. În Filipine noţiunea de familie este extinsă, îşi ajută părinţii, fraţii, surorile.În această perioadă simt o presiune şi mai mare. Sunt mult mai flexibile, muncitoare, blânde, responsabile. Sunt calde şi răbdătoare cu copiii.

O bonă filipineză are asigurată în România cazarea, masa, iar salariul porneşte de la 500 de euro. Acasă ele nu câştigă mai mult de 200-250 de euro pe lună. Magilyn este din Filipine şi a venit în România în 2011. Prima dată a fost bonă, iar acum lucrează în agenţia de recrutare. Are un băiat de aproape 3 ani pe care l-a lăsat în Filipine.

Magilyn Albitos Mamanta: Mătuşa mea are grijă de el. E dificil, o situaţie teribilă. Nu putem merge acasă să ne vizităm rudele. Nu toată lumea are oportunitatea să lucreze în ţara noastră, avem o limită de vârstă. Dacă ai peste 37 de ani e dificil să găseşti un loc de muncă. Preferăm să lucrăm în alte ţări. Datorită salariului din România putem să ne creştem copiii. E o mare diferenţă, 70%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici