Bărbat arestat, după ce s-a deghizat şi a folosit buletinul fals al unui consilier local. Câţi bani a reuşit să-şi transfere în cont

Un bărbat din Cisnădie, judeţul Sibiu, care s-a deghizat şi a folosit un act de identitate al unui consilier local, milionar în judeţ, a transferat în contul său, deschis în străinătate, un milion de euro. Individul a fost prins de poliţişti şi reţinut, miercuri, de poliţişti.

1265 afișări
Imaginea articolului Bărbat arestat, după ce s-a deghizat şi a folosit buletinul fals al unui consilier local. Câţi bani a reuşit să-şi transfere în cont

Bărbat arestat, după ce şi-a transferat un milion de euro în cont

Potrivit Poliţiei Sibiu, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, cu sprijinul Biroului Operaţiuni Speciale Alba Iulia, au identificat, miercuri, un bărbat din Cisnădie, bănuit că a sustras din conturile unui milionar local 1.000.000 euro.

Poliţiştii au probe că individul a falsificat cartea de identitate a păgubitului şi s-a deghizat pentru a induce în eroare angajaţii unei bănci din Sibiu, reuşind, astfel, ca în perioada 6 – 25 noiembrie 2019, să transfere într-un cont al său deschis în străinătate, suma de 1 milion de euro.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, din Cisnădie, ar fi solicitat şi obţinut, în aceeaşi perioadă, carduri bancare ataşate conturilor persoanei păgubite, de pe care a retras în mod succesiv suma totală de 18.000 lei.

Surse locale au declarat, pentru MEDIAFAX, că persoana păgubită este un consilier local din comuna Sadu, care a strâns banii din vânzarea unor terenuri în Mărginimea Sibiului.

Poliţiştii au dispus, miercuri, reţinerea cisnădianului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici