Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de un urs

Un bărbat a ajuns, duminică, în stare gravă, la Spitalul Orăşenesc Covasna, după ce a fost atacat de un urs, în zona comunei Comandău, bărbatul fiind rănit la faţă.

183 afișări
Imaginea articolului Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de un urs

Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de un urs

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, comisarul şef Cornel Câmpeanu, a declarat, duminică, că, potrivit primelor informaţii, bărbatul se plimba alături de un prieten în pădure, în zona comunei Comandău, când a fost atacat de un urs, animalul rănindu-l grav în zona feţei.

Victima a fost transportată imediat la spitalul din oraşul Covasna, starea sa de sănătate fiind gravă.

Specialiştii susţin că, în ultimii ani, numărul urşilor a crescut foarte mult, iar, potrivit estimărilor, în pădurile covăsnene populaţia de urşi este de cel puţin 500-600 de exemplare.

Primarii covăsneni au solicitat, de mai multe ori, conducerii Consiliului Judeţean Covasna să intervină la Ministerul Agriculturii, pentru a se rezolva problema acestor animale.

În ultimii ani, urşii şi mistreţii au produs pagube de sute de milioane de lei vechi în culturile agricole covăsnene.

Specialiştii le recomandă oamenilor să nu meargă singuri în pădure sau să evite pe cât posibil activităţile în timpul dimineţii şi seara în pădure şi în zonele limitrofe pentru a preveni eventuale atacuri ale urşilor.

De asemenea, se recomandă ca proprietarii de stâni să stabilească trasee care să păstreze o distanţă de măcar 300 de metri de la liziera pădurii, ciobanii să nu intervină asupra animalelor care atacă stâna, iar localnicii să nu arunce deşeurile menajere în spatele caselor pentru a nu atrage urşii în apropierea gospodăriilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici