Bărbat prins când încerca să vândă peste zece kilograme de mercur, la Deva. El a fost arestat - FOTO

Un bărbat în vârstă de 50 de ani care a fost reţinut, vineri, de poliţiştii hunedoreni, după ce a fost prins în flagrant când încerca să vândă peste zece kilograme de mercur, în apropierea gării din Deva, a fost arestat pentru 29 de zile.

275 afișări
Imaginea articolului Bărbat prins când încerca să vândă peste zece kilograme de mercur, la Deva. El a fost arestat - FOTO

Bărbat prins când încerca să vândă peste zece kilograme de mercur, la Deva. El a fost arestat (Imagine: Poliţia Română)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, judecătorii au emis, vineri după-amiază, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru operaţiuni fără drept cu substanţe toxice periculoase şi efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept pe numele bărbatului reţinut de către poliţiştii hunedoreni, prins în flagrant când încerca să vândă peste zece kilograme de mercur, în apropierea gării din Deva.

"Inculpatul a formulat recurs la măsura arestării preventive, care va fi judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, dosarul urmând să fie trimis acestei instanţe", a adăugat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, declara că un bărbat de 50 de ani a încercat să vândă, vineri, peste zece kilograme de mercur.

"Flagrantul a avut loc în apropierea gării din Deva. Bărbatul era însoţit de fiul lui de 16 ani şi avea mai mult de zece kilograme de mercur. După ce a fost reţinut, nu a vrut să spună de unde provine mercurul, nefiind cooperant cu poliţiştii. Cantitatea de mercur a fost confiscată şi s-a efectuat o percheziţie la domiciliul bărbatului din satul Stănija, comuna Buceş, unde au fost descoperite câteva cartuşe de armă, care au fost ridicate", spunea Niţu.

Potrivit unor surse judiciare, pe piaţa neagră un kilogram de mercur se vinde cu 550 de euro. Mercurul este, de regulă, folosit în industria minieră, la prelucrarea minereurilor aurifere.

Bărbatul locuieşte în zona Munţilor Apuseni, unde în trecut existau mine de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici