Bărbat reţinut la Arad, după ce a furat bijuterii de 45.000 de dolari dintr-o locuinţă

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii arădeni, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a furat dintr-o locuinţă din oraş bijuterii în valoare de 45.000 de dolari, iar din faţa blocului a furat microbuzul de 30.000 de euro al familiei păgubite.

157 afișări
Imaginea articolului Bărbat reţinut la Arad, după ce a furat bijuterii de 45.000 de dolari dintr-o locuinţă

Bărbat reţinut la Arad, după ce a furat bijuterii de 45.000 de dolari dintr-o locuinţă (Imagine: Shutterstock)

Furtul a fost reclamat la Poliţia Arad miercuri după-amiază, când familia păgubită a revenit în ţară dintr-o vacanţă la Viena şi a observat că din faţa blocului lipseşte microbuzul Volkswagen Crafter, iar din locuinţă lipsesc bijuteriile şi un telefon mobil.

"Victima locuieşte cu familia în SUA de zece ani şi avea închiriată o locuinţă în cartierul Micălaca. Pe perioada Anului Nou, a fost plecată la Viena şi a descoperit furtul la revenirea în ţară", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce.

Poliţiştii au reuşit să reţină un suspect după numai şase ore de cercetări, fiind vorba despre o cunoştinţă a victimei, care ştia că aceasta este plecată din ţară.

Bărbatul, care s-a prezentat drept mecanic auto, a reparat o maşină a familiei păgubite în luna decembrie şi ar fi auzit că aceasta urmează să plece în vacanţă după Crăciun.

"Furtul a avut loc în noaptea de 30 decembrie. Au fost furate bijuterii cu pietre preţioase în valoare de 45.000 de dolari, un microbuz în valoare de 30.000 de euro şi un telefon mobil Samsung", a precizat Tuduce.

Conform sursei citate, prejudiciul a fost recuperat în cea mai mare parte.

Suspectul reţinut pentru 24 de ore este Vasile A., are 24 de ani şi este din satul arădean Galşa. El urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici