Bărbatul care a evadat din sediul Parchetului Braşov a fost reţinut la Bistriţa

Bărbatul care a evadat, vineri, din sediul Parchetului Braşov, a fost reţinut sâmbătă dimineaţă la Bistriţa, în Parcul Municipal al oraşului.

264 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a evadat din sediul Parchetului Braşov a fost reţinut la Bistriţa

Bărbatul care a evadat din sediul Parchetului Braşov a fost reţinut la Bistriţa (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat sâmbătă că poliţiştii avuseseră informaţii că Dumitru A., în vârstă de 27 de ani, va ajunge la Bistriţa, unde are rude, iar în jurul orei 8.00 l-au reţinut.

Dumitru Andrei, în vârstă de 27 de ani, a fugit de sub escortă, de la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, profitând de neatenţia poliţistului care îl avea sub supraveghere. În cursul zilei de vineri poliţiştii l-au dat în urmărire naţională, iar sâmbătă dimineaţă a fost prins într-o locaţie din Bistriţa, potrivit lui Ioan Necşulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

"Locaţia unde a fost identificat fugarul a fost stabilită în baza datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul I.P.J. Braşov şi transmisă spre monitorizare colegilor bistriţeni care, cu profesionalism, au reuşit reţinerea acestuia", a afirmat Necşulescu, într-un comunicat.

În cursul zilei de sâmbătă, fugarul va fi condus sub excortă la sediul I.P.J. Braşov, unde vor fi continuate cercetările pentru faptele de furt săvârşite, la care se adaugă şi infracţiunea de evedarea din starea legală de reţinere sau de deţinere, pentru care riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la doi ani.

Dumitru Andrei a fost reţinut pentru 24 de ore, joi, de politiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar. Braşoveanul avea antecedente penale, ca fiind autorul mai multor furturi de componente auto şi velo, fapte ce au fost comise in perioada ianuarie - mai pe raza Campusului Studenţesc Colina Universităţii. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi introdus în arestul I.P.J. Braşov, iar în cursul zilei de vineri, fiind prezentat procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov pentru audieri, "în momentul întocmirii documentelor legale, a scăpat din câmpul vizual al poliţiştilor care formau excorta şi a reuşit să fugă", potrivit sursei citate.

Potrivit procurorului Monica Munteanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, instituţia care se ocupă de acest caz, tânărul braşovean a fugit din sediul Parchetului la puţin timp după ce a fost audiat de către procurori într-un dosar de furturi multiple.

"Bărbatul a fost prezentat procurorului pentru audiere. La finalul audierii, a ieşit din sală, iar, în timp ce poliţistul lua dosarul, a reuşit să fugă", a precizat Munteanu.

Imediat după fuga bărbatului din sediul Parchetului, poliţiştii au instituit filtre în oraş pentru prinderea lui.

Tânărul, originar din Braşov, nu se află la prima abatere, el fiind cercetat şi într-un dosar de distrugere prin incendiere, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici