Bărbatul care a jefuit o casă de amanet din Capitală a fost arestat preventiv

Bărbatul care a jefuit o casă de amanet din Capitală, în 30 iulie, ameninţând-o pe vânzătoare cu un pistol, după ce cu zece zile înainte jefuise şi o cofetărie din Sectorul 1, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Judecătoria Sectorului 3.

115 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a jefuit o casă de amanet din Capitală a fost arestat preventiv

Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Marius P. a fost prezentat, vineri, Judecătoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă, magistraţii emiţând un mandat de 29 de zile pe numele său, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Poliţiştii de la investigaţii criminale l-au depistat pe bărbat joi seară, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, în zona "Drumul între tarlale" din Sectorul 3. La vederea poliţiştilor, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins de ofiţeri şi imobilizat.

Anchetatorii au stabilit că bucureşteanul este suspectat şi de comiterea unei tâlhării care a avut loc în 20 iulie, în Sectorul 1. Atunci ar fi intrat într-o cofetărie, a ameninţat-o pe vânzătoare cu un cuţit, după care a luat aproximativ 2.000 de lei din casa de marcat.

Jaful la casa de amanet a avut loc în 30 iulie, la ora 12.53, în zona Câmpia Libertăţii din Sectorul 3, vânzătoarea fiind ameninţată cu un pistol de către agresor, care purta cagulă.

Incidentul a fost sesizat de un trecător care a sunat la 112 şi a alertat Poliţia, moment în care agresorul a fugit. Nicio persoană nu a fost rănită.

Diana Sarca declara atunci că poliţiştii au ajuns în câteva minute la casa de amanet, deoarece în timp ce vânzătoarea a apăsat butonul de panică au fost primite şi apeluri la 112 în care persoane semnalau comiterea infracţiunii.

Aceasta preciza că, după ce a fugit de la locul faptei, agresorul s-ar fi urcat într-o maşină, dar nu se poate spune câte persoane l-ar fi aşteptat în autoturism şi dacă acelea aveau feţele acoperite sau nu.

Jaful, care a avut loc în mai puţin de 30 de secunde, a fost surprins de camerele de supraveghere din casa de amanet. În imagini se vede cum bărbatul, care poartă cagulă, o ameninţă pe vânzătoare cu pistolul, apoi sparge geamul de la o vitrină şi ia mai multe bijuterii pe care le bagă într-o pungă. Înainte de a fugi, bărbatul a luat şi câteva bijuterii din vitrina de la intrarea magazinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici