Bărbatul care s-a urcat pe stâlp lângă Palatul Cotroceni, internat la "Obregia" şi examinat de INML

Bărbatul care a protestat, miercuri, timp de şapte ore pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni, ameninţând că se împuşcă în cap, a fost prezentat procurorilor, care au emis ordonanţă de internare la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", urmând să fie examinat de medicii de la INML.

436 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care s-a urcat pe stâlp lângă Palatul Cotroceni, internat la "Obregia" şi examinat de INML

Bărbatul care s-a urcat pe stâlp lângă Palatul Cotroceni, internat la "Obregia" şi examinat de INML (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El a fost internat, miercuri noapte, la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia", după ce poliţiştii Secţiei 22 îl reţinuseră, iar procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 au emis pe numele lui ordonanţă de internare, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Conform procedurii, medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) urmează să-l examineze, după care se va lua o decizie cu privire la situaţia sa.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, s-a urcat, miercuri, în jurul orei 8.30, pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni şi a ameninţat că se împuşcă în cap cu un pistol dacă nu vine preşedintele Traian Băsescu să discute cu el.

El a afişat o pânză pe care scria "Nu există drepturile omului în România. Vă rog să îmi daţi dreptul la moarte" şi s-a legat de stâlpul de iluminat cu o sârmă prinsă în jurul gâtului. Bărbatul spunea că a fost nedreptăţit într-un proces cu firma la care a lucrat.

Cinci negociatori de la Poliţia Capitalei au discutat aproximativ şapte ore cu bărbatul, reuşind să-l convingă să coboare de pe stâlp în jurul orei 15.30.

Bărbatul a mai încercat să se sinucidă, el fiind diagnosticat cu "sindrom depresiv reactiv şi tulburare de personalitate polimorfă, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, bărbatul este la a treia urcare pe stâlp şi a încercat să se sinucidă cu apă grea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici