Barna: Până la finalizarea anchetei, nu se poate pune problema înaintării în grad a „omului în alb”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre înaintarea în grad a lui Cătălin Paraschiv, susţinând că aceatsa nu poate fp făcută până când nu este finalizată ancheta cu privire la intervenţia de la protestul din 10 august.

872 afișări
Imaginea articolului Barna: Până la finalizarea anchetei, nu se poate pune problema înaintării în grad a „omului în alb”

Barna: Până la finalizarea anchetei, nu se poate pune problema înaintării în grad a „omului în alb”

"Inaintarea în grad a lui Paraschiv, până nu avem o finalizare a anchetei, pentru cel care a condus atacurile din Piaţa Victorie nu se poate pune problema unei înaintări în grad", a spus Dan Barna.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că MAI a transmis către Klaus Iohannis propunerea de acordare gradului de general lui Cătălin Paraschiv, demersul fiind motivat de faptul că ofiţerul a dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„În data de 15 octombrie a.c., ministrul Afacerilor Interne a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă - cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan. Ministrul Afacerilor Interne îşi fundamentează propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Totodată, ministrul Afacerilor Interne a transmis că au fost efectuate verificările necesare, de securitate şi de legalitate, şi îşi asumă responsabilitatea privind integritatea morală şi profesională a ofiţerului propus”, se arată într-un răspuns transmis de Adminitraţia Prezidenţială, pentru MEDIAFAX.

La cea de-a doua audiere a sa în dosarul protestelor din 10 august, Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei în timpul protestelor, a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor şi că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici