Băsescu a graţiat o femeie din motive umanitare (Video)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, graţierea "din motive umanitare" a Marişcăi Chiş, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de şapte luni închisoare pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, informează Preşedinţia.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu a graţiat o femeie din motive umanitare (Video)

Băsescu a graţiat o femeie din motive umanitare (Imagine: Mediafax Foto)

"Din motive umanitare, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, marţi, Decretul de graţiere pentru Chiş Marişca, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 7 luni închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, prevăzută de art. 271, alin. 2 Cod Penal. Aceasta este mamă a cinci copii, iar familia sa are o situaţie materială precară. În prezent, doamna Marişca Chiş, beneficiază de amânarea executării pedepsei", precizează Preşedinţia.

Marişca Chiş: Preşedintele a semnat decretul în ceasul al 12-lea

Maramureşeanca Marişca Chiş a declarat, marţi seara, pentru corespondentul MEDIAFAX, că nu poate decât să îi mulţumească şefului statului pentru că a semnat decretul "în al 12-lea ceas".

Femeia a spus că a plâns în momentul în care a aflat că nu va mai ajunge în închisoare.

"Nu pot să cred. Nu m-am gândit în ultimele zile decât în ce situaţie o să ajung din nou. Într-un hal fără de hal. Nu pot să uit nici acum cum am fost luată de pe drum de poliţist, strânsă de gât şi aruncată-n fundul închisorii. Mă bucur tare mult şi îi mulţumesc (preşedintelui – n.r.)", a declarat maramureşeanca.

Video Stirileprotv.ro.

Femeia a adăugat că nu va renunţa să lupte pentru îndreptarea nedreptăţilor care i-au fost făcute, mai ales că atât ea, cât şi familia ei au fost "distruşi de toate cele câte s-au întâmplat".

Fiica cea mare a femeii, Ileana Chiş, a declarat, la rândul ei, că un reprezentant al Cotroceniului i-a comunicat decizia de graţiere a mamei sale.

"Decretul a venit în al 12-lea ceas, dar a fost cu noroc, pentru că a fost a treia oară când am depus actele de graţiere", a spus tânăra, care a adăugat că de la aflarea veştii localnicii din Săliştea de Sus o sună continuu pe mama ei, ca s-o încurajeze şi să o felicite.

"Vă daţi seama că este o femeie simplă de la ţară. Să ajungă după gratii, să ajungi să treci prin atâtea. Şocul a fost prea mare pentru ea", a afirmat Ileana Chiş.

Femeia din Săliştea de Sus, care a fost condamnată la şapte luni de închisoare pentru tulburare de posesie, mai avea doar două zile de libertate până să fie dusă din nou în închisoare, de unde a fost eliberată temporar pentru a-şi putea petrece Sărbătorile de Iarnă alături de familie.

Marişca Chiş, în vârstă de 55 de ani, are cinci copii, dintre care doi au handicap.

Pro Tv a difuzat, luni, un material despre cazul Marişcăi Chiş, în care se arată că aceasta susţine că a smuls din pământ nişte ţăruşi pe care un executor judecătoresc îi înfipsese în terenul ei, fapt pentru care a fost condamnată.

Video Ştirileprotv.ro.

"La mijloc este o poveste complicată, cu procese pentru o bucată de pământ. Indignaţi de pedeapsa prea aspră, peste 100 de oameni din comuna ei au ieşit pe străzi,cerând autorităţilor graţierea femeii. Marişca Chiş are acasă un fiu surdo-mut şi un altul care suferă de encefalopatie, boală care nu-i permite să se deplaseze singur", se arată în materialul Pro Tv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici