Băsescu a preferat la Roman să participe "de jos, nu de sus", la manifestări

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat invitaţia consilierilor Episcopiei Romanului de a urca pe scenă, alături de înaltele feţe bisericeşti, spunând că preferă să rămână în mijlocul credincioşilor şi să participe "de jos, nu de sus", la manifestări.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu a preferat la Roman să participe "de jos, nu de sus", la manifestări

Băsescu a preferat la Roman să nu urce pe scenă, ci să participe "de jos, nu de sus", la manifestări (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a participat, timp de două ore, la manifestările prilejuite de ceremonia de ridicare a Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie a Romanului şi Bacăului, iar în jurul orei 13.10 şeful statului a plecat din zonă.

Deşi a fost invitat de consilierii Episcopiei să urce pe scenă alături de înaltele feţe bisericeşti, preşedintele a preferat să rămână în mijlocul credincioşilor care l-au primit entuziasmaţi.

"Nu, mulţumesc! Rămân aici. Vreau să particip de jos, nu de sus", a răspuns Train Băsescu la invitaţia de a urca pe scenă.

De altfel, nicio personalitate politică ori din administraţie nu a ţinut discursuri, duminică, la Catedrala Episcopală Roman, cu două excepţii, şi anume PF Părinte Daniel, Patriarhul BOR, şi PS Ioachim Băcăuanul, episcopul Romanului, care au vorbit credincioşilor de pe scena amenajată special pentru această ocazie.

Înainte să plece de la Roman, Traian Băsescu a făcut o baie de mulţime printre credincioşii veniţi cu miile la ceremonie, şeful statului fiind primit cu entuziasm de oamenii care s-au înghesuit să-i ceară autografe pe calendarele ortodoxe pe care le aveau asupra lor şi să se fotografieze cu el.

Preşedintele Băsescu a ajuns, duminică, la ora 11.00, la Catedrala Episcopală din Roman pentru a participa la ceremonia de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Duminică, Patriarhul Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Roman, urmată de festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie, cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, când PF Daniel a citit Tomosul Sinodal şi a rostit cuvântul de învăţătură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici