Băsescu, despre ordinul privind directorii de şcoli: Mai sunt tentaţii de astea, de pas înapoi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, referindu-se la ordinul ministrului Educaţiei privind directorii de şcoli, că numirea acestora de către ministru reprezintă o chestiune la care nu crede că a mai "visat" cineva să ajungă şcoala, opinând că mai sunt astfel de tentaţii "de pas înapoi".

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre ordinul privind directorii de şcoli: Mai sunt tentaţii de astea, de pas înapoi

Preşedintele Traian Băsescu (Montaj foto)

Întrebat, la o întâlnire cu primarii şi cu şefii serviciilor deconcentrate din judeţul Giurgiu, care a avut loc în localitatea Comana, când se va finaliza procesul de descentralizare, respectiv când vor fi transferate şcolile şi poliţia administraţiei locale, şeful statului statului a răspuns:"Şcoala, deja, prin legea asta (pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea), a cam venit. Depinde de viteza de preluare a autorităţii administraţiei locale asupra şcolii. E o chestiune de timp şi de tact, cât de rapid se face acest transfer pe care, cu ceritudine, o să-l începeţi prin examinarea directorilor".

Potrivit şefului statului, directorul devine un manager şi examenul trebuie dat.

"De aceea, şi reacţia pe care aţi văzut-o la încercarea doamnei ministru Andronescu de a duce numirile de directori la minister, o chestiune la care nimeni nu cred ca a visat vreodată să mai ajungă şcoala, directorul de şcoală generală să fie numit de ministru. Dar mai sunt tentaţii de astea, de pas înapoi", a spus el

Băsescu a mai spus că este o chestiune de zile ca legea să treacă de controlul de constituţionalitate şi să fie promulgată.

Referindu-se la finalizarea procesului de transfer al poliţiei către autorităţile locale, Traian Băsescu nu a putut da un termen concret.

"S-au făcut proiecte pilot, vă mărturisesc că ele nu au rezultatele scontate. Criminalitatea a crescut. E cert că va continua (procesul), partea de ordine publică, dar nu v-aş putea spune că se va încheia acest proces în 2010", a adăugat el.

Şeful statului a opinat totodată că trebuie făcut un training al administraţiei locale referitor la ceea ce se va întâmpla după preluarea poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici