Băsescu: Există o realitate în sistemul nostru de sănătate şi ea se numeşte lipsa de proceduri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie, că în sistemul de sănătate din România există "o realitate" ce se numeşte "lipsa de proceduri".

627 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Există o realitate în sistemul nostru de sănătate şi ea se numeşte lipsa de proceduri

Băsescu: Există o realitate în sistemul nostru de sănătate şi ea se numeşte lipsa de proceduri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cred că, dacă ne lipseşte ceva în sistemul medical - scuzaţi-mă că îmi dau cu părerea despre sistemul medical, mai mult, eu fiind inginer, mai rău, fiind comandant de navă, vă daţi seama ce dezastru să vorbeşti despre doctori. Există o realitate în sistemul nostru de sănătate şi ea se numeşte lipsa de proceduri. Este o bătălie care se duce acum, pentru ca unui bolnav diagnosticat cu o boală să i se aplice o anume procedură. Ştiu că s-a făcut deja un set de ghiduri de proceduri pentru o serie de boli, dar este un proces lung. Dacă ar putea veni un ajutor din partea Asociaţiei (medicilor români din Londra - n.r.), cred că aici ar putea veni. Nu cred că în Marea Britanie, în spitale, nu se aplică un set de proceduri pentru aproape orice boală, probabil, după ce a fost diagnosticată", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat, răspunzând unei întrebări din partea unui medic român, că ar fi util un transfer de experienţă de la spitalele britanice, adăugând că există deschidere la Ministerul Sănătăţii din acest punct de vedere.

"Pentru colaborarea la nivelul medicilor de familie, vă pot spune că medicul meu de familie este cu mine în delegaţie. Dacă sunteţi de acord, explicaţi-i dânsei. Cred că ar trebui să faceţi o discuţie între oameni de meserie. Vă rog mult, fiţi de acord să vă întâlniţi cu dânsa în cursul dimineţii de mâine (marţi - n.r.)", i-a spus Băsescu altui reprezentant al comunităţii româneşti, care a vorbit despre dificultăţile, mai ales cele financiare, cu care se confruntă medicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici