Băsescu: Fiica mea are doar un apartament şi o mansardă de pe urma divorţului

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, luni, existenţa unei campanii care încearcă să arate că fiica sa cea mare are "şase-şapte case", menţionând că aceasta are doar un apartament şi o mansardă în urma divorţului.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fiica mea are doar un apartament şi o mansardă de pe urma divorţului

Băsescu: Fiica mea are doar un apartament şi o mansardă de pe urma divorţului (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a fost întrebat cum comentează informaţiile legate de achiziţiile imobiliare ale fiicei sale Ioana Băsescu.

"În ceea ce o priveşte pe fiica mea, plec de la premisa de la care plec şi în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi: nimeni, nici şeful statului român, nici familia nu este mai presus de lege", a spus Băsescu.

El a ţinut să sublinieze faptul că fiica sa are un apartament şi a precizat că au fost "adevărate campanii care au arătat şase-şapte case". "

"Fiica mea are un apartament şi o mansardă în urma partajului de pe urma divorţului. Eu am un apartament şi asta-i tot", a spus Băsescu.

Liderul PIN Lavinia Şandru a susţinut, recent, în contextul unei dispute cu fostul preşedinte Ion Iliescu, că şeful statului Traian Băsescu ar deţine un apartament de lux în cartierul din Băneasa construit de firma controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu, apartament care nu s-ar regăsi în declaraţiile de avere ale preşedintelui.

Ulterior, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a spus că deţine în cartierul rezidenţial Băneasa - construit de firma controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu - un apartament, achiziţionat pentru 544 de mii euro plus TVA, şi în aceeaşi zonă şi-a închiriat sediul pentru biroul său notarial.

Ioana Băsescu a explicat, la Realitatea TV, că apartamentul are acest preţ pentru că l-a cumpărat fără finisaje şi că "toate utilităţile s-au montat la şapă".

Ea a precizat că, din ianuarie 2009, a închiriat în aceeaşi zonă, în clădirea C1, un spaţiu de 57 de metri pătraţi pentru biroul său notarial. Ioana Băsescu a fost iniţial avocat, apoi notar public în judeţul Vrancea, iar în decembrie 2008, în urma unui examen a devenit notar în Capitală.

De altfel, ea a afirmat că a achitat apartamentul din banii câştigaţi ca avocat şi ca notar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici