Băsescu: Funcţionarii publici trebuie să îşi asume atragerea fondurilor de la UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Congresul Federaţiei "Publisind", că funcţionarii publici trebuie să îşi asume obiectivul absorbţiei fondurilor de la UE, precizând că în prezent proiectele "zac prea mult, inclusiv din lipsa asumării responsabilităţii unei semnături".

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Funcţionarii publici trebuie să îşi asume atragerea fondurilor de la UE

Băsescu: Funcţionarii publici trebuie să îşi asume atragerea fondurilor de la UE (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a spus că dacă fondurile de la Uniunea Europeană nu vor fi absorbite, situaţia se va agrava, având în vedere că acordul cu FMI a fost construit pe atragerea de fonduri europene care să compenseze returnarea banilor din împrumutul extern.

"Responsabilitatea pentru atragerea fondurilor UE ţine de corpul funcţionarilor publici. M-aş bucura mult dacă ziua de azi ar însemna un semnal de asumare pentru funcţionari", le-a spus Băsescu funcţionarilor prezenţi la Congresul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind".

Şeful statului a menţionat că, în prezent, proiectele pentru fonduri europene ori zac prea mult, ori se aşteaptă prea mult avize, ori nu sunt semnate din lipsă de asumare a responsabilităţii unei semnături, ori sunt admise, dar sunt greşite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici