Băsescu i-a invitat pe muncitorii de la Upetrom la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, vineri, o baie de mulţime la Upetrom, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea uzinei, invitându-i pe muncitori, duminică, la Cotroceni, la Ziua porţilor deschise.

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a invitat pe muncitorii de la Upetrom la Cotroceni

Băsescu i-a invitat pe muncitorii de la Upetrom la Cotroceni (Imagine: Mediafax Foto)

Evenimentul de celebrare a 100 de ani de la înfiinţarea Upetrom a avut loc în curtea uzinei, preşedintele fiind întâmpinat cu pâine şi sare de către tinere îmbrăcate în costum popular.

Preşedintele societăţii Upetrom, Gabriel Comănescu, l-a invitat pe şeful statului pe scenă declarând că este o onoare pentru societate prezenţa lui Traian Băsescu.

Şeful statului şi-a rostit discursul, în încheiere urându-le "La mulţi ani!" muncitorilor prezenţi, familiilor acestora, ploieştenilor şi "tuturor prahovenilor".

Şeful statului a fost aplaudat, după care a coborât de pe scenă, intrând în mulţimea de muncitori prezenţi. El a dat mâna cu muncitorii din jurul său, s-a îmbrăţişat şi s-a fotografiat cu unii dintre aceştia, le-a urat "La mulţi ani!" şi în repetate rânduri i-a invitat duminică să participe la Ziua porţilor deschise de la Cotroceni.

La un moment dat, preşedintele a întrebat un grup de salariate care este procentul de femei angajate la Upetrom. "De pe scenă am văzut că sunt cam 30% femei în public", a precizat Băsescu, salariaţii răspunzând că acest procent este cel corect.

Şeful statului s-a mai interesat în ce unităţi lucrează angajatele, răspunzându-i-se că acestea se ocupă de multe domenii, de la întreţinere până la proiectare, existând chiar şi sudoriţe. "Dar ce, pe nava mea nu sudau femei, sus, pe schele? Am şi acum poze cu ele", a răspuns, râzând, şeful statului.

După acest dialog, el s-a îndreptat spre tarabele amenajate în curtea uzinei unde se pregăteau mici şi cârnaţi. Băsescu a discutat şi în acest loc cu muncitorii prezenţi.

În final, Traian Băsescu s-a retras în cortul amenajat pentru personalităţi, unde a discutat timp de un sfert de oră cu conducerea uzinei şi cu oficialităţile locale.

Înainte de plecare, şeful statului l-a zărit pe fostul antrenor de box al lui Leonard Doroftei. Şeful statului a dat mâna cu acesta spunându-i că este pasionat de box şi că urmăreşte meciurile.

În încheiere, preşedintele a primit o plachetă aniversară din partea conducerii firmei, după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

Actuala societate Upetrom a fost înfiinţată în anul 1908 având în prezent circa 3.400 de angajaţi, după ce înainte de 1989 numărul acestora era de aproximativ 18.000. Activitatea uzinei este legată de producerea de utilaje pentru extracţia de petrol şi gaze naturale, precum şi de utilaje folosite pe platformele marine.

Administraţia prezidenţială organizează, duminică, 18 mai, "Ziua porţilor deschise" la Palatul Cotroceni, pentru a marca împlinirea unui an de la invalidarea prin referendum, la 19 mai 2007, a deciziei Parlamentului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici