Băsescu: În MAI este nevoie de o schimbare de mentalitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal, că în Ministerul Administraţiei şi Internelor este nevoie de o schimbare de mentalitate, apreciind că există încă prea multe probleme legat de înţelegerea fiecărui poliţist cu privire la ceea ce are el de făcut faţă de cetăţean.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu:  În MAI este nevoie de o schimbare de mentalitate

Băsescu: În MAI este nevoie de o schimbare de mentalitate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat ce schimbări sunt necesare în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Băsescu a spus: "În primul rând de mentalitate".

Şeful statului a adăugat că în MAI trebuie făcute schimbări de mentalitate, fiind un minister esenţial pentru siguranţa cetăţeanului, pentru ordinea publică.

"Aici încă avem prea multe probleme legat de înţelegerea fiecărui poliţist, a fiecărui jandarm cu privire la ce are el de făcut faţă de cetăţean. Nu în ultimul rând, MAI va fi obiectul unor reforme puternice. Experimental, s-au transferat atribuţiuni către poliţiile locale, dar procesul trebuie să continue. Este mult mai legat un primar de nevoile de securitate ale comunităţii decât un ministru care e la Bucureşti. De aceea, descentralizarea Poliţiei trebuie să continue, trebuie consolidată poliţia comunitară şi lăsate sarcini naţionale la nivelul MAI", a declarat Băsescu.

Întrebat cine va schimba mentalităţile din MAI, Băsescu a apreciat că românii trebuie să înţeleagă că un stat modern se bazează pe fiecare cetăţean.

"Obiectivul României nu poate fi altul decât propria ei modernizare, pentru că, trebuie să recunoaştem, statul a fost aşezat prost la începutul anilor '90, a fost un stat care a copiat mai mult sau mai puţin forma statului pe care aveam pretenţia că l-am părăsit la revoluţia din decembrie. E, nu l-am părăsit. Nu-mi puteţi reproşa că în campania electorală nu am vorbit de modernizarea statului, exact pe asta s-a axat campania mea", a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici