Băsescu: Sper ca Mânăstirea Cotroceni să fie refăcută până în august

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, răspunzând unei întrebări, că are ca obiectiv refacerea Bisericii Cotroceni şi că speră ca restaurarea să se încheie până în august, pentru că biserica poartă hramul Maicii Domnului.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper ca Mânăstirea Cotroceni să fie refăcută până în august

Băsescu: Sper ca Mânăstirea Cotroceni să fie refăcută până în august (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de un student ce planuri are Preşedinţia referitor la sprijinirea artei şi culturii, Băsescu a răspuns că instituţia nu are prerogative însemnate în domeniu. El a menţionat, totuşi, că Preşedinţia are în administrare Muzeul Cotroceni, unde, sub patronajul şefului statului, au avut loc multe vernisaje de expoziţii valoroase.

"Am ca obiectiv refacerea mânăstirii Cotroceni", a adăugat Băsescu, precizând că speră ca restaurarea acesteia să fie terminată anul acesta, chiar în august, având în vedere că hramul este Sfânta Maria.

El a adăugat că, în timp ce răspundea la întrebare, i-a venit ideea să dăruiască o chitară valoroasă, primită "anul trecut" în Spania, unui student la arte sau conservator "care ştie cânta frumos".

Băsescu a spus că va dărui chitara chiar luni, rugând-o pe ministrul Tinertetului, Monica Iacob Ridzi, prezentă la eveniment, să se ocupe de acest lucru.

De asemenea, Băsescu i-a informat pe studenţi că duminică se organizează Ziua Porţilor Deschise la Cotroceni şi i-a invitat pe aceştia să participe.

"Dacă nu aveţi ce să faceţi mâine, vizitaţi Cotroceniul", le-a recomndat preşedintele celor prezenţi la Congres.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici