Băsescu studenţilor români din străinătate: Astăzi puteţi accesa bani europeni pentru cercetare

Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat, vineri seară, pe studenţii români care studiază în străinătate şi care vor să cerceteze în ţară să facă proiecte finanţate din fonduri europene.

261 afișări
Imaginea articolului Băsescu studenţilor români din străinătate: Astăzi puteţi accesa bani europeni pentru cercetare

Băsescu studenţilor români din străinătate: Astăzi puteţi accesa bani europeni pentru cercetare (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Poate că universităţile sau companiile, sau institutele de cercetări nu vă oferă laboratoarele moderne pe care le aveţi în străinătate, dar astăzi puteţi accesa bani europeni pentru proiecte de cercetare, care includ dotarea laboratoarelor şi finanţarea cercetării timp de cinci, şase ani. Iată un răspuns la «Primiţi-ne acasă»", a declarat preşedintele Băsescu.

El a făcut referire la un program al Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

"Aveţi, cum mi-aţi spus, «Cezar» (nr- denumirea programului). Faceţi un proiect finanţabil de sănătate, de cercetare în sănătate, în inginerie, în orice domeniu doriţi dumneavoastră şi îl puteţi finanţa cu bani europeni în România, cu finanţare de la dotarea laboratoarului până la terminarea contractului de finanţare de doi, trei, patru până la cinci ani. Vă rog mult, puneţi acest «Cezar» să facă un lucru care să mă facă şi pe mine să cred în el foarte tare. Eu o să-l mai întreb pe «Cezar» dacă a făcut proiectul", a încheiat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici