Băsescu:Vreau să merg să văd dacă bălteşte apa pe terenurile de la Nana. O să pun pozele pe Facebook

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Gândul Live, că vrea să meargă la Nana să vadă "cum bălteşte apa" pe terenul cumpărat de fiica sa, el menţionând că speră ca din producţia de anul acesta să poată plăti o parte din ratele fiicei sale la credit.

599 afișări
Imaginea articolului Băsescu:Vreau să merg să văd dacă bălteşte apa pe terenurile de la Nana. O să pun pozele pe Facebook

Băsescu:Vreau să merg să văd dacă bălteşte apa pe terenurile de la Nana, o să pun pozele pe Facebook (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat dacă a fost la Nana pentru a-şi vedea terenul, preşedintele Băsescu a spus: "Nu am fost, dar vreau să mă duc pentru că vreau să văd dacă bălteşte cumva apa pe terenurile de la Nana. Vă asigur că o să pun pozele pe Facebook, când mă duc la Nana, să văd cum sunt grâul şi orzul pe care le-am semănat".

Întrebat dacă doreşte să scoată bani din acest teren, preşedintele a spus că ar dori să poată plăti, din producţie, măcar pentru o parte din ratele pe care le plăteşte fiica sa, Ioana, la credit, şi a menţionat că din veniturile sale de notar aceasta plăteşte o rată de 5.000 până la 6.000 de euro pe lună, fiind "suportabilă" pentru un notar.

"Ioana ar vrea să mai reducem plăţile pe care le face ea, din recoltă", a spus Traian Băsescu, arătând că speră să poată acoperi 15 până la 20% din rată, cu ceea ce va câştiga din producţia pe teren.

Şeful statului a precizat că situaţia juridică a terenului nu îi creează nelinişte, deocamdată, pentru că raportul comisiei senatoriale a arătat că s-a luat corect creditul, iar în ce priveşte raportul comisiei de la Camera Deputaţilor, nu ştie dacă va mai fi transmis, pentru că a începit ancheta penală.

"Ce vă pot spune cu certitudine este că Ioana nu a cumpărat de la cetăţeni pământul, ci l-a cumpărat şi a semnat cu proprietarul italian, de fapt a fost fiica proprietarului italian, care cumpărare cu câţiva ani în urmă acest teren. În mod categoric, a fost un cumpărător de bună credinţă", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că, dacă în procesul de restituire sunt nereguli, şi instanţa va constata că s-au făcut împroprietăriri ilegale, tot instanţa va decide şi ce se întâmplă cu terenul, adică poate decide că terenul pe care l-a achiziţionat revine la stat.

"Foarte bine, dacă aşa se va întâmpla, nu se opune nimeni, numai că aş vrea ca, în situaţia în care acest lucru se întâmplă, cei vinovaţi de fraude în timpul procesului de împroprietărire să răspundă penal, pentru că numai aşa se pot anula tranzacţiile anterioare, dacă se constată fraudarea procesului de împroprietărire", a mai precizat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, instanţa trebuie să meargă în acest context, până la prefect, pentru că el a semnat titlurile de împroprietărire.

"Comisia judeţeană, toată lumea bate pe comisia Nana, pentru că nimeni nu are curaj, din politicieni, să meargă acolo unde este sediul problemei, titlurile s-au dat de la nivelul prefecturii. Era un prefect PC, a fost şi unul PSD, la un moment dat", a mai afirmat Traian Băsescu.

Despre acuzaţiile care i-au fost aduse, la începutul scandalului, că a luat terenul de la Institutul Fundulea, preşedintele a spus că "au constatat că prefectul vremii a făcut un abuz, luând 2.000 de hectare de teren de la staţiune şi dându-l unor clienţi".

"Acum nu ştiu cum să pună pământ peste afacerea Fundulea. (...) Nişte clienţi ai PSD au luat acest teren. Tata socru nu pare un tip foarte străin nici de afacerile cu teren din Timiş şi nici cu afacerile cu terenuri din Călăraşi", a mai spus Băsescu, referindu-se la Ilie Sârbu.

El a continuat: "Când au constatat că îşi bagă gâtul în lanţ, cu Fundulea, au început să uite de Fundulea, dar nu îi las eu să uite".

"Aş vrea să văd generalizată ancheta de la Nana", a mai declarat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici