Bazac: În România nu sunt acum suspiciuni de gripă porcină

Documentul privind efectele unei pandemii de gripă este bazat pe cazurile din 1918-1919, fără să însemne obligatoriu că cifrele de mortalitate şi de forţă activă se pot repeta la acest nivel, în România nefiind în prezent nicio suspiciune de gripă porcină, a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

11 afișări
Imaginea articolului Bazac: În România nu sunt acum suspiciuni de gripă porcină

Bazac: În România nu sunt acum suspiciuni de gripă porcină

El a arătat, la Antena 3, că documentul guvernamental redactat pe această temă este unul "confidenţial" şi se bazează în principal pe situaţia din perioada 1918-1919, fiind luat în discuţie deoarece este nevoie ca autorităţile să fie pregătite.

Declanşarea unei pandemii cu virus gripal porcin este tot mai probabilă şi se poate extinde la nivel global în câteva ore, cu o rată de mortalitate de până la 3% şi scăderea forţei active cu 20-50%, România având un număr redus de doze antigripale în timp ce Franţa, de exemplu, are medicamente pentru toată populaţia.

Situaţia este prezentată într-un document guvernamental, obţinut de MEDIAFAX, intitulat "Sistemul de sănătate publică şi răspunsul în caz de pandemie cu virus gripal porcin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici