Bazac: Sunt de aşteptat încercări de discreditare a Institutului Cantacuzino

Fostul ministru al Sănătăţii, Ionuţ Bazac (PSD), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD, că se aşteaptă ca în perioada următoare să apară încercări de discreditare a Institutului Cantacuzino, el argumentând că unii producători de vaccin ar putea fi nemulţumiţi.

21 afișări
Imaginea articolului Bazac: Sunt de aşteptat încercări de discreditare a Institutului Cantacuzino

Bazac: Sunt de aşteptat încercări de discreditare a Institutului Cantacuzino (Imagine: Mediafax Foto)

Bazac a spus că o criză în sănătate este un teren propice pentru anumite afaceri şi că se aşteaptă ca în perioada următoare să apară unele încercări de discreditare a Institutului Cantacuzino.

Întrebat pe ce se bazează, fostul ministru PSD al Sănătăţii a afirmat că faptul că statul a comandat producătorilor străni o cantitate mică de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 le creează acestora "un anumit disconfort", care "contestă pe diferite canale calitatea vaccinului produs de Institutul Cantacuzino".

Bazac a subliniat că vaccinul produs de Cantacuzino are toate calităţile altor produse similare ale unor producători străini, fiind, în schimb, mai ieftin pentru că Ministerul Sănătăţii va plăti institutului costurile de producţie, necumpărându-l.

Bazac a estimat că pe 17 noiembrie vaccinul produs de Institututul Cantacuzino ar putea fi aprobat de Agenţia Naţională a Medicamentelor.

Fostul ministru a precizat că a solicitat Institutului Cantacuzino să fie inclus şi el pe lista celor testaţi cu vaccinul antigripa AH1N1.

Bazac a spus că a elaborat un plan de măsuri pe care Ministerul Sănătăţii ar trebui să le aplice în combaterea gripei noi. El a mai spus că MS nu a dezvoltat nici măcar o metodologie a vaccinării.

Fostul ministru al Sănătăţii a mai precizat, răspunzând unor întrebări, că nu a fost implicat nici în numirea, nici în demisia lui Streinu-Cercel din funcţia de secretar de stat în MS.

Guvernul a decis, miercuri, suplimentarea fondurilor alocate pentru producerea dozelor de vaccin împotriva gripei AH1N1 şi achiziţionarea din străinătate a 500.000 fiole de vaccin pentru copii.

În şedinţa de miercuri, Fondurile alocate de Guvern au fost suplimentate cu 21 milioane lei pentru dublarea cantităţii de doze vaccin produse de Institutul Cantacuzino, de la cinci la zece milioane fiole, costul total al comenzii ridicându-se la 42 milioane lei.

Dintre acestea, cinci milioane doze vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, iar restul de cinci milioane doze vor fi distribuite în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici