Bebeluşul care a fost găsit în stare gravă la o ghenă de gunoi din Mioveni a murit la spital

Bebeluşul care a fost găsit, joi, în stare gravă la o ghenă de gunoi din centrul oraşului Mioveni (Argeş) de către un bărbat care căuta fier vechi a murit, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, iar între timp poliţiştii au reuşit să o găsească pe mama nou-născutului.

213 afișări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Argeş, mama copilului, în vârstă de 25 de ani, din localitatea argeşeană Suici a declarat anchetatorilor că nu şi-a dat seama că este gravidă, crezând că ia în greutate din cauza alimentaţiei, iar în momentul în care a născut s-a speriat şi a aruncat bebeluşul la tomberon.

"Bebeluşul de 35 de săptămâni trăia în momentul în care a fost găsit la gunoi de un bărbat care căuta fier vechi, dar era în stare gravă cu hipotermie şi frecvenţe cardiace şi de respiraţie scăzute. A fost transportat imediat la secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde medicii au depus eforturi pentru a-l menţine în viaţă, însă acesta a decedat. Femeia de 25 de ani este din localitatea argeşeană Suici, dar stătea mare parte din timp la Mioveni, unde îngrijea o bătrână", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Femeia este acuzată de pruncucidere, infracţiune pedepsită cu închisoarea între doi şi şapte ani, a precizat Dănuţ Dinu.

În prezent, femeia este audiată de către procurorii Parchetului Tribunalului Argeş, iar anchetatorii spun că ulterior aceasta va fi internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, deoarece starea ei de sănătate s-a înrăutăţit după naştere.

Un nou-născut a fost găsit în stare gravă, joi, abandonat la o ghenă de gunoi din centrul oraşului Mioveni, de către un bărbat care căuta fier vechi, bebeluşul fiind preluat ulterior de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Ulterior, oamenii legii au început căutările pentru identificarea mamei copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici