Becali şi-a petrecut noaptea la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, fiind în continuare în unitate

Gigi Becali şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, unde fusese transferat pentru investigaţii medicale, iar la ora transmiterii acestei ştiri el se află în continuare în unitatea sanitară.

185 afișări
Imaginea articolului Becali şi-a petrecut noaptea la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, fiind în continuare în unitate

Becali şi-a petrecut noaptea la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, fiind în continuare în unitate (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a declarat, vineri, că Gigi Becali se află în continuare la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, unde a fost transferat joi după-amiază.

De asemenea, reprezentanţi ai Spitalului Penitenciarului Poarta Albă au confirmat că, vineri dimineaţă, Gigi Becali se află în unitatea medicală, unde este supus în continuare investigaţiilor medicale, fără a preciza şi care este starea de sănătate a acestuia sau cât va mai rămâne acolo.

Gigi Becali a fost transferat, joi, la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă pentru a fi supus mai multor investigaţii medicale.

Gigi Becali a făcut în 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării, solicitarea urmând să fie judecată de Tribunalul Constanţa în 29 ianuarie, declara pentru MEDIAFAX avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul care îl reprezintă pe Becali preciza că a depus şi o solicitare ca instanţa să judece cererea de eliberare la o dată mai apropiată, având în vedere "urgenţa" situaţiei.

Bogdan Vlad afirma că Gigi Becali are o afecţiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, înainte de a fi încarcerat, şi nu a mai putut continua tratamentul în închisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul său acuzând dureri acute şi insuportabile.

Situaţia este reflectată în dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Albă având obligaţia să întocmească la rândul său un raport, mai preciza Vlad.

Joi, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, declara că Gigi Becali nu a fost selecţionat de comisia de la penitenciar să facă parte din primul lot de deţinuţi care vor lucra la clubul de fotbal Viitorul Constanţa, deţinut de Gheorghe Hagi, un alt lot de deţinuţi care vor lucra la club urmând să fie selectat săptămâna viitoare.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, el fiind condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi mai primind ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a depus în timpul detenţiei cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici