Bechtel anunţă o anchetă internă în cazul accidentelor de muncă de la Autostradă

Conducerea companiei Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, a anunţat că va face o anchetă internă privind cauzele celor două accidente de muncă petrecute pe şantier în noaptea de joi spre vineri şi soldate cu moartea a doi angajaţi, urmând să ofere ajutor şi asistenţă celor două familii.

22 afișări
Imaginea articolului Bechtel anunţă o anchetă internă în cazul accidentelor de muncă de la Autostradă

Bechtel anunţă o anchetă internă în cazul accidentelor de muncă de la Autostradă (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Bechtel arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că doi dintre angajaţii Proiectului Autostrăzii "au fost implicaţi în două accidente prin cădere", în timp ce făceau lucrări pe structuri ale autostrăzii.

"Unul dintre muncitori era angajat al Proiectului, iar celălalt era angajat al unui subantreprenor. Ambele accidente s-au soldat cu decesul angajaţilor. Colaborăm cu autorităţile competente în derularea investigaţiilor ce se impun şi, în acelaşi timp, întreprindem o anchetă internă", se arată în documentul citat.

Potrivit reprezentanţilor Bechtel, toţi angajaţii Proiectului Autostrăzii Transilvania participă la instructaje privind modul de desfăşurare a lucrărilor la înălţime în condiţii de siguranţă.

"Întregului personal al Proiectului i se cere respectarea cu stricteţe a regulilor de siguranţă în muncă. Ne exprimăm sincerul regret pentru aceste tragice evenimente şi suntem alături de familiile şi apropiaţii celor doi angajaţi. Vom oferi ajutor şi asistenţă celor două familii, recunoscând în acelaşi timp, însă, că aceste pierderi sunt irecuperabile", au precizat reprezentanţii Bechtel.

Referitor la campania intitulată "Zero Accidente", pe care Bechtel a implementat-o în domeniul securităţii muncii pe şantierele din România, reprezentanţii companiei arată, într-un alt comunicat, transmis tot vineri, la solicitatea corespondentului MEDIAFAX, că în luna septembrie s-au desfăşurat cursuri de instruire legate de "şofatul prudent, pericolele lucrului în schimburi, prevenirea şi stingerea incendiului".

De asemenea, au continuat inspecţiile echipelor "Zero Accidente" în toate departamentele şi testarea privind politica "Zero Alcool", menţionează sursa citată.

"În total s-au efectuat peste 7.000 de ore de instructaj de protecţia muncii pe secţiunile 2B, 3C şi la subantreprenori", se mai precizează în documentul transmis de reprezentanţii companiei americane.

La începutul lucrărilor, în 2004, compania americană Bechtel a implementat pe şantierele din România o politică specială în domeniul securităţii muncii, intitulată "Zero Accidente", care presupune "respectarea de către personalul angajat a unor proceduri foarte stricte în vederea asigurării unui mediu sigur de lucru".

Directorul Bechtel România, Michael Mix, anunţa, în octombrie 2008, că, urmare acestei politici, pe şantierul Autostrăzii Transilvania s-au înregistrat în 2008 "zece milioane de ore fără niciun accident". Mix preciza că acest "succes" se datorează "practicilor de lucru în siguranţă a angajaţilor din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania".

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, de la începerea construcţiei Autostrăzii Transilvania, pe şantier au avut loc zece accidente de muncă, din care două mortale, restul soldându-se cu incapacitate de muncă. Acestora li s-au adăugat cele trei accidente de muncă care au avut loc în cursul zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici