Benzi speciale pentru transportul public din Braşov. Cât a costat proiectul finanţat de Uniunea Europeană

Peste 16 kilometri de benzi dedicate special transportului în comun vor fi amenajate în Braşov, printr-un proiect de peste 16 milioane de lei finanţat de Uniunea Europeană. Autobuzele din oraş vor merge pe asfalt colorat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

308 afișări
Imaginea articolului Benzi speciale pentru transportul public din Braşov. Cât a costat proiectul finanţat de Uniunea Europeană

Benzi speciale pentru transportul public din Braşov. Pe unde vor circula autobuzele

În cadrul contractului de finanţare pentru proiectul „Amenajare benzi dedicate transportului public şi trotuare adiacente” autobuzele care vor circula pe mai multe străzi din Braşov vor avea la dispoziţie o bandă specială pentru transportul în comun.

„Am semnat cel de al doilea contract de finanţare nerambursabilă în mai puţin de o săptămână. (...) Este o finanţare importantă pentru ceea ce înseamnă mobilitate în municipiul Braşov şi, implicit, pentru programul nostru de reducere a poluării prin transformarea transportului public în principalul sistem de transport din oraşul nostru. Odată cu implementarea acestui proiect toate autobuzele care vor circula pe Calea Bucureşti, Toamnei, Iuliu Maniu, Iorga, Lungă, Calea Făgrăraşului şi retur, precum şi pe Victoriei, vor avea la dispoziţie o bandă dedicată transportului în comun”, a transmis primarul Braşovului, George Scripcaru.

Scripcaru speră ca aceste măsuri care vizează transportul în comun să ducă la folosirea autobuzelor ca principal mijloc de mobilitate în interiorul oraşului şi, implicit, să se reducă poluarea produsă de circulaţia autovehiculelo.

În cadrul proiectului se vor realiza benzi dedicate transportului în comun cu o lungime de 16,26 km, se vor reabilita trotuarele adiacente traseului benzilor dedicate pe o suprafaţă de 4.700 de metri pătraţi, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri şi se vor monta 849 de semne de circulaţie „cu scop de avertizare şi informare a participanţilor la trafic asupra traseului benzilor dedicate, în vederea menţinerii acestor benzi libere, fiind utilizate exclusiv de mijloacele de transport în comun”.

„Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lăţime de 4 metri şi o adâncime de 6 cm a asfaltului existent şi aşternerea pe o suprafaţă de 23.400 metri pătraţi a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi uşor de identificat de participanţii la trafic. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă”, arată Primăria Braşov.

Pe suprafaţa benzilor dedicate, la începutul fiecărui sector în zona intersecţiilor, se va aplica un marcaj „Bus Only” care va informa participanţii la trafic despre existenţa benzii dedicate exclusiv autobuzelor.

Valoarea totală a proiectului este de 16.635.940,40 lei, inclusiv TVA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici