Bihor: Hoţii au furat trei kimometri de cale ferată

Poliţiştii şi procurorii bihoreni investighează dispariţia a trei kilometri de cale ferată de pe tronsoanele Dobreşti- Rogoz şi Oradea Est -Rogoz, din judeţul Bihor, anchetatorii stabilind că cei care au secţionat şina sunt angajaţi ai unei firme din Copşa Mică, informează Poliţia Română.

379 afișări
Imaginea articolului Bihor: Hoţii au furat trei kimometri de cale ferată

Bihor: Hoţii au furat trei kimometri de cale ferată (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În ianuarie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj -Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor, au fost sesizaţi despre faptul că, în urma reviziei efectuate pe linia Dobreşti -Rogoz, s-a constatat dezmembrarea căii ferate de pe tronsonul respectiv, aflat în stare de conservare şi neutilizat din anul 1999.

În urma efectuării cercetărilor, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor, însoţiţi de procurorul desemnat, au constatat că, în zona localităţii Dobreşti, pe o distanţă de 1,5 km, calea ferată era tăiată şi dezmembrată de angajaţii unei societăţi comerciale din localitatea Copşa Mică, care au prezentat un contract de prestări servicii încheiat cu o firmă din Braşov, având ca obiect de activitate operaţiunile de tăiere, dezmembrare şi transport a şinei respective.

Totodată, muncitorii au mai prezentat un contract încheiat la data de 18 decembrie 2008, între societatea din Braşov şi o altă firmă din Oradea, din care rezultă faptul că prima societate vinde, iar cea de-a doua cumpără fierul vechi rezultat din calea ferată de pe tronsonul menţionat.

În 23 ianuarie, Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor a fost sesizat, prin plângere, de către Compania Naţională Căi Ferate CFR SA- Regionala Cluj, cu privire la faptul că, în urma reviziei efectuate în data de 22 ianuarie 2009, s-a constatat sustragerea căii ferate de pe linia Oradea Est - Rogoz, pe o distanţă de 1,6 km, plângerea fiind înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că persoanele care au secţionat şina de cale ferată, au fost angajaţii firmei din Copşa Mică.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că C. Virgil, administrator al societăţii comerciale din Municipiul Oradea, în anul 2000, printr-o tranzacţie comercială încheiată cu o altă firmă din acelaşi municipiu, la care era director, a obţinut de la Fondul Proprietăţii de Stat patrimoniul Întreprinderii Forestiere de Exploatare şi Transport Oradea, inclusiv calea ferată Oradea-Beiuş-Vaşcău.

Începând cu 15 ianuarie, poliţişti din cadrul SRPT Cluj au efectuat activităţi de urmărire penală, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, luându-se măsura cercetării administratorilor societăţilor comerciale implicate, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de pătrundere fără drept în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare şi instigare la distrugere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici