Bilanţ ISU Botoşani, în urma ploilor şi a viiturilor: 160 de case inundate, zece persoane evacuate, 19 autoturisme blocate în trafic / Zeci de gospodării şi drumuri inundate în Vrancea şi Brăila

Zece persoane, între care şase copii, evacuate din calea apelor, 160 de locuinţe inundate şi 19 maşini blocate în trafic – aşa arată bilanţul ISU Botoşani, în urma ploilor care au căzut în ultimele 32 de ore în judeţ.

442 afișări
Imaginea articolului Bilanţ ISU Botoşani, în urma ploilor şi a viiturilor: 160 de case inundate, zece persoane evacuate, 19 autoturisme blocate în trafic / Zeci de gospodării şi drumuri inundate în Vrancea şi Brăila

Bilanţ ISU Botoşani, în urma ploilor şi a viiturilor: 160 de case inundate, zece persoane evacuate, 19 autoturisme blocate în trafic

ISU Botoşani a transmis, sâmbătă dimineaţa, că, în urma ploilor abundente şi a viiturilor formate din cauza cantităţilor mari de apă căzute în ultimele 32 de ore, au fost inundate 160 de case, anexe gospodăreşti şi subsoluri, iar pompierii militari şi voluntari au intervenit pentru evacuarea din locuinţele inundate a zece persoane, dintre care şase copii, precum şi pentru salvarea altor şapte persoane surprinse de ape.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 19 autoturisme care au rămas blocate în trafic în acumulările de apă, precum şi pentru înlăturarea a 27 de arbori căzuţi pe carosabil sau peste maşini.

“În sprijinul populaţiei au intervenit, în total, peste 600 de pompieri militari şi voluntari, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii botoşăneni intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localităţile Iacobeni, Copalau şi din oraşul Săveni.

Judeţul Botoşani se află sub avertizare cod portocaliu de ploi până sâmbătă seara la ora 23.00.

Zeci de gospodării, un dispensar şi o şcoală, inundate în judeţul Vrancea, în urma ploilor abundente

Zeci de gospodării şi drumuri au fost inundate, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, în judeţele Vrancea şi Brăila, pompierii intervenind cu motopompe şi saci de nisip în calea apelor. Un dispensar şi o şcoală au fost afectate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În localitatea Poiana Cristei, apa a ajuns în şcoală iar curtea unităţii de învăţământ s-a transformat într-o baltă uriaşă.

„La Bordeasca Veche se intervine şi sâmbătă dimineaţa. Este apă în gospodării, pompierii evacuează apa. În rest sunt monitorizate cu atenţie cursurile de apă ca să nu apară creşteri de debite. La Tulnici a intervenit Serviciul de Voluntari pentru a scoate apa din dispensar. La fel la şcoala de la Poiana Cristei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea Cristina Duţa.

Pe parcursul nopţii, pompierii din Vrancea au avut numeroase misiuni fiind chemaţi să scoata apa din gospodării şi să construiască diguri din saci cu nisip.

„În cursul nopţii, în urma creşterii debitului pârâului Balanu, au fost inundate şapte gospodării în localitatea Bordeasca Veche. Pompierii militari intervin pentru evacuarea apei împreună cu reprezentanţii SVSU. Totodată, pe parcursul noptii s-a acţionat pentru întărirea cu saci de nisip a digului de pământ existent în zona respectivă, la activitate participând şi jandarmi din cadrul IJJ Vrancea. Pe parcursul serii şi nopţii trecute s-au înregistrat peste 10 solicitări de evacuare apă acumulată în urma precipitaţiilor abundente în gospodăriilor cetăţenilor din Nistoreşti, Gura Caliţei, Tulnici, Coteşti, Mărăşeşti şi Urecheşti”, au mai anunţat reprezentanţii ISU Vrancea.

Ploile abundente au făcut pagube şi în Brăila, mai ales în municipiul Brăila, unde mai multe case şi curţi din trei cartiere au fost inundate.

„Pe timpul nopţii, în municipiul Brăila a fost evacuată apa din 13 curţi şi 5 case în cartierele Lacul Dulce, Catanga şi Chercea. Intervenţia s-au încheiat la ora 01.30”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Judeţele Vrancea şi Brăila rămân sub avertizare cod galben de precipitaţii, valabilă până duminică, la ora 6.00. De asemenea, hidrologii avertizează că în următoarele ore pe mai multe cursuri de apă se vor înregistra creşteri de debite şi depăşiri ale cotelor de atenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici