Bilanţ la 3 zile de la deschiderea Bulevardului Uranus: 70 de amenzi şi peste 100 de avertismente

Aproximativ 70 de amenzi în valoare de 11.900 de lei şi peste 100 de avertismente au fost aplicate de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, şoferilor care au staţionat neregulamentar pe Bulevardul Uranus, în cele trei zile de la deschiderea circulaţiei pe primul segment al bulevardului.

127 afișări
Imaginea articolului Bilanţ la 3 zile de la deschiderea Bulevardului Uranus: 70 de amenzi şi peste 100 de avertismente

Bilanţ la 3 zile de la deschiderea Bulevardului Uranus: 70 de amenzi şi peste 100 de avertismente (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

La trei zile de la deschiderea primului segment al Bulevardului Uranus, în această zonă, aproximativ 200 de şoferi au primit amenzi sau avertismente scrise, precizează municipalitatea, într-un comunicat de presă de miercuri.

Potrivit sursei citate, cele mai multe amenzi au fost date pentru opriri neregulamentare pe pistele destinate bicicliştilor.

Totodată, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni şi paznicilor unei societăţi comerciale care, pentru a face loc autoturismelor directorilor instituţiei pe trotuar şi pe pista destinată bicicliştilor, au distrus stâlpii de delimitare dintre benzi.

Alţi conducători auto au fost sancţionaţi de către poliţiştii locali şi pentru că au staţionat direct pe benzile de circulaţie.

Cele mai multe cazuri de distrugeri ale stâlpilor de delimitare, de opriri sau staţionări neregulamentare care au fost depistate de agenţii rutieri din cadrul Poliţiei Locale Bucureşti au fost înregistrate în zona Buzeşti, mai precizează sursa citată.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a acţionat cu trei patrule de ordine publică şi nouă echipaje de circulaţie, care folosesc autospeciale dotate cu echipament de monitorizare audio-video.

Bucureştenii pot circula, de duminică după-amiază, pe tronsonul Buzeşti - Berzei al noului Bulevard Uranus, arteră care va face legătura între nordul şi sudul Capitalei.

Buzeşti - Berzei - Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens şi bandă pentru biciclişti, cu trotuare cu o lăţime cuprinsă între trei şi cinci metri şi linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru Calea Victoriei şi bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru şi Dimitrie Cantemir.

În zonă vor circula cinci linii de tramvai şi şase de autobuz, iar lucrările la Bulevardul Uranus vor continua spre sud, inclusiv cu construirea tunelului pe sub Palatul Parlamentului, pentru care se aşteaptă avizul necesar.

Proiectul are trei etape, prima vizând tronsonul Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan, a doua, Vasile Pârvan - Piaţa George Coşbuc, iar a treia, Piaţa George Coşbuc - Gara Progresul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici