Bilanţul dezastruos al inundaţiilor din România: Trei persoane au murit, luate de viitură. Aproape 400 de case inundate

  • Trei persoane au murit, după ce au fost luate de viitură, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă
  • Totodată, 71 de oameni au fost evacuaţi, iar aproape 400 de case şi 600 de curţi au fost inundate
1857 afișări
Imaginea articolului Bilanţul dezastruos al inundaţiilor din România: Trei persoane au murit, luate de viitură. Aproape 400 de case inundate

Trei persoane au murit în România din cauza inundaţiilor

Trei persoane au murit, după ce au fost luate de viitură, 71 de oameni au fost evacuaţi, iar aproape 400 de case şi 600 de curţi au fost inundate, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Mai multe drumuri sunt blocate, iar altele au traficul restricţionat.
 
Potrivit IGSU, inundaţiile au afectat 161 de localităţi din 29 de judeţe.
 
Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curţi şi 219 beciuri/subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate şi 5 copaci, iar pompierii au acţionat pentru degajarea acestora.
 
Din cauza viiturilor care au inundat străzi şi locuinţe din mai multe localităţi din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Maramureş 71 de persoane au fost evacuate şi relocate temporar în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi la rude.
 
În ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în judeţele Bihor, Suceava şi Vaslui, acolo unde, din cauza precipitaţiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid şi s-au produs inundaţii.
 
„O situaţie care putea pune viaţa oamenilor în pericol s-a înregistrat, în cursul zilei de ieri (marţi-n.r.), în localitatea bistriţeană Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolaţi. Colegii noştri au evacuat peste 20 de persoane din locuinţele luate de ape, acestea fiind cazate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale”, se arată în bilanţul IGSU.
 
Inundaţiile au creat probleme şi în judeţul Alba, municipiul Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Totodată, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor.
 
În întreaga ţară au fost emise 20 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT în 12 judeţe.
 
Potrivit IGSU, traficul rutier este blocat pe 2 drumuri naţionale (DN 28/IS şi DN 17D/BN), pe 3 drumuri judeţene (DJ 668/ HD, DJ 162/BN şi DJ 142/MS) şi restricţionat pe 1 drum naţional (DN 6/CS), 2 drumuri judeţene (DJ 668A/HD şi DJ 153/MS) şi s-a desfăşurat temporar îngreunat pe 4 drumuri naţionale (DN 17, DN 15/MS, DN 2F şi DN 15D/VS) şi pe 2 drumuri judeţene (DJ 107/MS, DJ 571J/CS şi DJ 608/CS).
 
IGSU a dispus marţi suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Neamţ şi Suceava. Cele 16 motopompe de mică şi mare capacitate (9 trimise în sprijin în Suceava, iar 7 în Neamţ) vor rămâne dislocate în zonele afectate până situaţia va reveni la normal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici