Bilanţul incidentelor după primele cinci zile de campanie. Câte infracţiuni au avut loc şi câte amenzi s-au dat

Un număr de 184 de incidente electorale şi 53 de infracţiuni au fost înregistrate numai în cinci zile, de la debutul campaniei electorale şi până la 14 mai, a anunţat, miercuri, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.

367 afișări
Imaginea articolului Bilanţul incidentelor după primele cinci zile de campanie. Câte infracţiuni au avut loc şi câte amenzi s-au dat

Bilanţul incidentelor după primele cinci zile de campanie. Câte infracţiuni au avut loc şi câte amenzi s-au dat (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Potrivit ministrului, dintre cele 184 de incidente, 103 au avut loc în mediul rural, iar cele mai multe s-au înregistrat în Dâmboviţa (22), Hunedoara (19), Mehedinţi (14) şi Brăila (13).

Pentru aceste fapte au fost aplicate 76 amenzi contravenţionale în valoare de circa 33.000 lei.

Din 76 de amenzi aplicate de poliţie, cele mai multe au fost înregistrate în Brăila (13), Dâmboviţa (11) şi Prahova (7).

Datele prezentate de către ministru relevă că, din totalul celor 53 de infracţiuni, 13 au vizat promisiunea, oferirea sau darea de bunuri, iar două au fost legate de portul fără drept de armă albă.

În primele cinci zile de campanie au fost înregistrat 310 manifestări electorale, cele mai multe în Timişoara (32), Teleorman (25), Braşov (23), iar pe timpul manifestărilor au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici