Biletele de tren ar putea fi cumpărate online

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, propune spre dezbatere proiectul privind normele de transport pe căile ferate din Romania, cu referire la serviciul de vânzare online a biletelor de călătorie

181 afișări
Imaginea articolului Biletele de tren ar putea fi cumpărate online

Biletele de tren ar putea fi cumpărate online (Imagine: Mediafax Foto)

Operatorii de transport feroviar de călători pot stabili, prin reglementări proprii, alte modalităţi de admitere la transport a călătorilor, potrivit proiectului.

Astfel, pentru dezvoltarea şi diversificarea pieţei de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic feroviar intern, CFR Călători SA va lansa în cursul lunii octombrie serviciul de vânzare online a biletelor de călătorie cu rezervare de locuri pentru trenurile de călători de rang superior, care circulă în trafic intern, serviciu disponibil persoanelor fizice şi juridice.

Introducerea serviciului de vânzare online oferă posibilitatea deschiderii de noi canale de vânzare către persoane fizice şi pentru distribuitorii autorizaţi (agenţi privaţi, agenţii de turism) în condiţii similare celor oferite de companiile aeriene de transport.

Persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vânzare online a legitimaţiilor de călătorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Călători, alegerea ofertei dorite (rută, dată ,tren, locuri) şi plata cu card a contravalorii biletelor.

Persoanele juridice autorizate vor folosi aceeaşi procedură în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu CFR Călători.

Vânzarea online a legitimaţiilor de călătorie, spre deosebire de emiterea legitimaţiilor prin ghişee (teminale) specializate, presupune costuri mult mai reduse pentru CFR Călători, deoarece nu sunt implicaţi operatori umani special instruiţi şi angajaţi în acest sens, nu există costuri suplimentare legate de achiziţionarea de echipamente şi licenţe pentru softurile de aplicaţie, nu există costuri suplimentare legate de achiziţionarea cartoanelor termoreactive necesare pentru tipărirea legitimaţiilor.

De asemenea, acesta prezintă avantajele de a fi un serviciu modern, permanent la dispoziţia călătorilor 24 ore din 24 ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici