Biletul la loto de 700 milioane de dolari. Ce impozit plăteşte câştigătorul

Un singur bilet vândut în California a avut cele şase numere necesare pentru a obţine premiul cel mare de 699,8 milioane de dolari la Powerball. Premiul cel mare a crescut de la începutul lunii iunie, când un bilet vândut în Florida a câştigat 286 de milioane de dolari, relatează CNBC.

21617 afișări
Imaginea articolului Biletul la loto de 700 milioane de dolari. Ce impozit plăteşte câştigătorul

Biletul de loterie care valorează 700 de milioane dolari. Ce impozit plăteşte câştigătorul

Câştigul este al şaptelea cel mai mare premiu din istoria loteriei americane şi al cincilea cel mai mare pentru Powerball.

Suma anunţată este mai mare decât cea cu care se va alege persoana respectivă. Câştigătorii au de ales între a-şi lua premiul fie în întregime, fie sub forma unei rente plătită pe o perioadă de 30 de ani. În ambele cazuri, impozitele mănâncă o bună parte din câştig.

Pentru acest premiu Powerball de 699,8 milioane de dolari, opţiunea în numerar - pe care majoritatea oamenilor o aleg - este de 496 milioane de dolari.

Din sumă, 24% va fi impozit, adică aproximativ 119 milioane de dolari. Rămân 377 de milioane de dolari, dar fiscul american ar mai putea cere bani în plus, din cauza ratei marginale maxime a impozitului pe venit de 37%.

În general, California nu impozitează câştigurile la loterie. Asta în comparaţie cu un câştig din New York, unde s-ar aplica o rată de impozit pe venit de 10,9% la nivel de stat, precum şi un impozit local de 3,876%.

Şansa de aveaa toate cele şase numere pe un singur bilet la Powerball este de 1 la 292 milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
loterie,
câştig,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici