Biserica Catolică: Reafirmăm că la temelia familiei se află căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

Biserica Catolică din România arată, după referendum, la temelia familiei se află căsătoria dintre un bărbat şi o femeie care este întărită de Taina Sfintei Cununii şi subliniază că încurajează dorinţa familiilor de a da viaţă.

1397 afișări
Imaginea articolului Biserica Catolică: Reafirmăm că la temelia familiei se află căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

Biserica Catolică: Reafirmăm că la temelia familiei se află căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

„Biserica Catolică din România, după desfăşurarea Referendumului din datele de 6-7 octombrie 2018, în calitatea sa de „mamă şi învăţătoare”, prin vocea episcopilor săi reafirmă cu tărie că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie. Slujind cauza mântuirii, din mandatul primit de la Cristos capul său, peste vremuri ea nu încetează niciodată să propovăduiască Evanghelia familiei cu curaj şi speranţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de episcopii catolici.

În mesajul transmis, se mai arată că în lumina învăţăturii lui Cristos, căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este întărită şi sigilată de Taina Sfintei Cununii pe care Biserica o conferă tuturor celor care o cer cu inimă şi care sunt dispuşi să trăiască după „exigenţele Evangheliei de fidelitate, respect, ajutor reciproc, indisolubilitate a iubirii”.

„Biserica încurajează deschiderea faţă de viaţă a părinţilor şi îi însoţeşte pe aceştia în grija lor pentru educaţia copiilor. Implorăm ajutorul şi milostivirea lui Dumnezeu Unul şi Întreit peste toate familiile de acum şi din viitor din ţara noastră şi din lumea întreagă, iar mijlocirea Sfintei Maici a lui Dumnezeu să ne obţină bucuria trăirii cu demnitate, în pace şi bună înţelegere”, mai arată sursa citatp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici