Bistriţa: Autorităţile au semnat contractul pentru modernizare a drumului Poarta Transilvaniei

378 de companii din ţară şi din străinătate s-au înscris la licitaţia pentru modernizarea 55 km de drum judeţean în Bistriţa-Năsăud, o investiţie estimată la 35 milioane de euro, comisia de evaluare având nevoie de un an pentru a analiza ofertele şi de alte 6 luni până la obţinerea unei sentinţe.

363 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Autorităţile au semnat contractul pentru modernizare a drumului Poarta Transilvaniei

Bistriţa: Autorităţile au semnat contractul pentru modernizare a drumului Poarta Transilvaniei

De un an de zile a avut nevoie comisia de evaluare a Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru a analiza toate documentele depuse de cele 378 de companii care s-au înscris la o licitaţie pentru modernizarea a 55 km dintr-un drum judeţean, licitaţia având cel mai mare număr de companii înscrise vreodată în judeţ.

După finalizarea procedurilor de evaluare şi anunţarea câştigătorilor, cinci dintre companiile nemulţumite de rezultat au depus plângeri la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi la Curtea de Apel Cluj, însă ambele instituţii au dat câştig de cauză Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Joi, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc semnarea primelor contractelor de execuţie între Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi cele două companii care au reuşit să câştige lucrările de modernizare a trei tronsoane de drum.

“După aproximativ doi ani, mă bucur foarte mult că am ajuns într-o etapă foarte importantă pentru noi - acea de a semna contractele de execuţie pentru unul dintre cele mai importante proiecte reabilitarea DN 172 D - Poarta Transilvaniei. În urma evaluărilor, achiziţiilor, contestaţiilor la CNSC şi la Curtea de Apel am primit zilele trecute în mod oficial comunicarea prin care Curtea de Apel a consfinţit rezultatele evaluării făcută de către colegele mele de la comisia de evaluare a ofertelor. A fost de muncă titanică, sute de firme care au fost asociate în mai multe consorţii au depus oferte, şi mă bucur foarte mult că anul de muncă, pentru că a durat un an de zile evaluarea aceasta, este încununat de succes, atât CNSC-ul cât şi Curtea de Apel Cluj, în urma contestaţiilor ne-au dat câştig de cauză” a spus la semnarea contractelor preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a criticat dur modul de lucru al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) care a pus seriose piedici în realizarea proiectului şi în modul de evaluare al acestuia.

“Am încercat să facem criterii de evaluare în interesul judeţului şi al cetăţenilor, dar din păcate în continuare există instituţii ale statului nu au interes aceste interese, cum este acest ANAP. Noi an cerut ca 1/3 din evaluare să fie garanţia şi durata de viaţă a drumului, 1/3 oferta financiară şi 1/3 caracteristicile tehnice, dar nu au acceptat şi ne-au dus spre un rezultat dezastros. Nu au acceptat să punctăm criteriile de calitate şi de garanţie şi durata de viaţă a drumului! (...) Noi nu avem alte variante, suntem obligaţi să respectăm ce deschide această instituţie a statului, vom respecta chiar dacă nu ne convine, chiar dacă este în detrimentul cetăţenilor şi al nostru”, a mai spus Radu Moldovan.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud vrea să modernizeze 80 de kilometri din drumul judeţean 172D - Poarta Transilvaniei, investiţie estimată la 78 de milioane de euro şi împărţită în şase loturi.

Primele patru loturi, în lungime de 55,1 kilometri şi evaluate la 35 de milioane de euro+TVA, au fost scose la licitaţie, pentru modernizarea acestora fiind depuse oferte de la 378 de companii.

Joi, la sediul Palatului Administrativ au fost semnate contractele pentru modernizarea a trei loturi, cu o valoare de 24,2 milioane de euro, al patrulea lot fiind în fază de licitare.

Lucrările de reabilitare a drumului includ şi partea de proiectare, vor începe de la 1 august iar firmele au la dispoziţie doi ani pentru finalizarea poiectului.

După reabilitare, drumul va avea o lăţime cuprinsă între 4 şi 6 m. Se vor construi şi 8,3 km de trotuare, 12,8 km de piste pentru biciclişti şi 42 de staţii de transport public cu alveole. Prin acest proiect vor fi construite şi 7 poduri noi şi alte 17 vor fi reabilitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici